Voľné pracovné miesta

Voľné pracovné miesta

Edujobs.sk - kompletná ponuka práce na našej školeLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed venenatis mollis lac us a egestas. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed venenatis mollis lac us a egestas.

  • Milá babka, milý dedko ďakujeme vám za všetko!

    Pri príležitosti Mesiaca úcty k starším sme pripravili v stredu 25. októbra v našom školskom klube celoklubové podujatie Stretnutie so starými rodičmi.

    V každom oddelení sme sa na podujatie poctivo pripravovali, vyrábali sme darčeky a nacvičovali program. Žiaci našej školy sú naozaj šikovní, pretože program sa starkým, ktorí prišli v hojnom počte,  veľmi páčil a v nejednom oku sa zaleskla aj slzička. Deti  recitovali básne, spievali ľudové pesničky, tancovali.  Starí rodičia s hrdosťou sledovali vystúpenia svojich vnukov a vnučiek a na oplátku si s nimi zaspievali a zaspomínali na svoje školské časy.

    Aj touto cestou prajeme všetkým starkým veľa zdravia, aby im ich vnúčatká robili radosť a nedovolili im zostarnúť! 

     

  • Žiaci 8.a 9. ročníka boli 24. októbra na exkurzii v Papierničke

    Oboznámili sa s históriou výroby papiera.

     

    Cieľom exkurzie bolo oboznámiť sa s výrobou ručného papiera, jeho históriou a ručný papier si aj samostatne vyrobiť. Tešíme sa a netrpezlivo očakávame poštovú zásielku, v ktorej budú naše výrobky.

    V druhej časti exkurzie sme navštívili mohylu M.R. Štefánika.

    Prednáškou a návštevou mohyly sme si pripomenuli významnú osobnosť našich dejín.

    Spokojní a v dobrej nálade sme sa šťastní vrátili domov.

  • Školský  turnaj  žiakov  a  žiačok  8.  a  9.  ročníka ZŠ  Gessayova v  zrýchlenom  šachu

    V piatok 20.10.2023 sa uskutočnil školský turnaj žiakov a žiačok 8. a 9. ročníka ZŠ Gessayova v zrýchlenom šachu. Na štyroch šachovniciach zápolilo 12 chlapcov a 1 dievča o možnosť kvalifikovať sa na Školské majstrovstvá okresu Bratislava V v zrýchlenom šachu. Počas necelých dvoch hodín každý odohral po dve partie (raz s bielymi, raz s čiernymi).

         Najúspešnejšími chlapcami boli s dvoma víťazstvami žiaci Dominik H. (8.A), Kyrylo K. (8.B), Matej S. (8.C) a s jedným víťazstvom a jednou prehrou žiaci Tomáš P. (8.A), Jakub J. (8.B), Richard M. (8.C). Títo žiaci (z toho jeden náhradník) postupujú na spomínané majstrovstvá. Žiačka Hana D. (8.B) postupuje na majstrovstvá automaticky, keďže sa školského šachového turnaja zúčastnila ako jediné dievča.

         Školské majstrovstvá okresu Bratislava V v zrýchlenom šachu sa uskutočnia v stredu 25.10.2023 v Šachovom klube Slovan Bratislava na ZŠ Černyševského. Za každú základnú školu sa turnaja môže zúčastniť najviac päť žiakov a tri žiačky. Všetkým žiakom a žiačke ZŠ Gessayova budeme držať palce. 

  • V piatok 10. novembra budú mať žiaci riaditeľské voľno

    Itiaclitefl

  • Potešme tieto Vianoce seniorov, ktorí nečakajú od nikoho darček

    Vyčarme tak úsmev a zahrejme pri srdci nezištným činom. Napriek tomu, že oficiálna zbierka pre širokú verejnosť bude prebiehať tento rok od 20.11. do 4.12.2023, pre školy sa spúšťa akcia omnoho skôr, avšak je nevyhnutné ju aj skôr ukončiť a krabičky odovzdať najneskôr do 1.12.2023.

    Ďakujeme vopred za pochopenie.

    Naplňme spolu čo najviac darčekových krabíc, napríklad s:

    - niečím voňavým

    - niečím sladkým

    - niečím slaným

    - niečím teplým

    - niečím na čítanie - niečím na pamiatku

    Obdarovaní budú klienti domovov dôchodcov, pre ktorých to bude možno jediný darček tieto Vianoce. Vložte preto do krabice aj kúsok svojho srdca. 

     

    Manuál Koľko lásky pre školské zariadenia 2023(1).pdf

     

  • Prišli k nám sokoliari Falconarii

    Žiaci prvého stupňa mali možnosť pozrieť si vystúpenie sokoliarskej skupiny Falconarii. Odniesli si nielen príjemný zážitok, ale dozvedeli sa aj množstvo zaujímavostí o živote dravcov z našej prírody aj zo zahraničia.

     

  • V pondelok 23. októbra začína zber papiera

    POZOR: Potrvá len jeden týždeň!

    Zber papiera začína v pondelok 23.10.2023 a končí v piatok 27.10.2023. Papier je možné odovzdávať každý pracovný deň ráno od 7:00 h do 8:00 h, popoludní od 14:00 h do 16:00 h.

    V piatok 27.10.2023 môžete papier odovzdať len ráno.

    Zber potrvá len jeden týždeň.

  • Návšteva mladších žiakov z Brna v našej škole

    Po takmer dvojtýždňovej prestávka opäť navštívili našu školu žiaci zo ZŠ, Hudcova z Brna. Tentoraz to boli žiaci 5. ročníka, ktorí spolu s našimi žiakmi plnili počas dopoludnia jednotlivé zábavné úlohy.

    Okrem športových súťaží, skákanie cez švihadlo (Rope skipping) pod vedením p. uč. Malíčkovej sa žiaci zúčastnili i vedomostného kvízu zameraného na vedomosti o Českej a Slovenskej republike. Svojimi výtvarnými dielami sa pochválili zasa žiaci zaradení vo výtvarnom workshope.

    Dopoludnie ubehlo ako voda a po chutnom obede sa brnenskí žiaci vydali spoznávať pamiatky Bratislavy.

    A my sa už tešíme na jar, kedy zasa naši žiaci vycestujú za svojimi kamarátmi do Brna.

  • Pokračujeme vo výtvarnom workshope

    O tom, že naši žiaci pod vedením p. uč. Malíčkovej a p. vychovávateľky Ikrényiovej sú veľmi šikovné, sme vôbec nepochybovali. Mladí maliari sa opäť predviedli v tej najlepšej forme. V rámci projektu Erazmus + vytvorili ďalšie výtvarné práce nielen k projektovej téme o ochrane prírody, ale potrápili sa i s kreslením pamiatok Slovenska.

    Ich práce budú smerovať do Brna na záverečnú konferenciu a taktiež budú súčasťou výzdoby nášho vynoveného vestibulu.

    Do maľovania!

  • Našich druhákov rozprávka Zvieratká na letisku nielen zabavila, ale aj poučila

    Už samotný názov napovedá, že de o rozprávku s pesničkami o zvieratkách, ktoré uviazli na letisku a o tom, že lož má krátke nohy a klamať sa nevypláca. Prvedstavenie sa konalo v utorok 3. októbra. Na scéne DPOH ho odohrali herci bratislavského Divadla Aréna.

    Autorom rozprávky Zvieratká na letisku (pôvodný názov Líšky neklamú) je nemecký spisovateľ a režisér Ulrich Hub (*1963), držiteľ mnohých ocenení v oblasti detskej literatúry. Divákom hra ponúkla  príbeh tigra, opice, husi, dvoch oviec a pandy, ktoré už tri dni beznádejne čakajú na letisku. Všetky lety sú totiž z neznámych dôvodov zrušené. Čo sa deje, netuší dokonca ani pes, ktorý má celé letisko na starosti. Všetci sú z tejto situácie nervózni a nespokojní.

    Rozprávka žiakov veľmi zaujala a odniesli si so sebou krásny kultúrny zážitok.

    Zdroj: Divadlo Arena

  • Návšteva starších žiakov z partnerskej školy v Brne

     

    Žiaci 9. ročníka z partnerskej školy v Brne nás opäť navštívili v utorok 3. októbra.  Spoločne s našimi žiakmi si nielen zašportovali, ale vytvorili i pekné výtvarné projekty k téme ochrana prírody.

    Veľkej pozornosti sa tešil i kvet česko-slovenského priateľstva, ktorý zasadili slovenskí žiaci počas Dňa Zeme v máji 2023.

    Počasie nám prialo, a tak sme spoločné chvíle zavŕšili návštevou historického centra Bratislavy.

    Pozdravujeme do Brna a tešíme sa na návštevu mladších žiakov. 

  • Konzultačné hodiny vyučujúcich

  • Biela pastelka znamená svetlo, keď všade okolo je tma

    Pomáhame nevidiacim.

    Aj naša škola sa zapojila do tohtoročnej verejnej zbierky Biela pastelka, ktorú organizuje Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Prišlo nám od nich takéto milé poďakovanie.

    Dobrý deň,

    ďakujeme veľmi pekne, že sa Vaša škola zapojila do zbierky Biela pastelka 2023. Vaši študenti boli snaživí, za čo im patri naše veľké ĎAKUJEM! Spolu vyzbierali krásnych 265,56  €. 

    Ďakujeme za spoluprácu a tešíme sa opäť o rok :)

     

    Biela pastelka je verejná zbierka, ktorá aj vďaka vašej pomoci zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života. Biela pastelka patrí medzi 10 najväčších zbierok na Slovensku.

  • Bibiana v škole

    Lektorka z Bibiany - medzinárodného domu umenia pre deti, prišla vo štvrtok 28. septembra k nám do školy,  aby žiakom z III.B a IV.A predstavila ilustrácie dvoch kníh - Peter Pan a Bojnickí búbeli. Obe knihy ilustroval Peter Uchnár a vyhrali cenu detskej poroty za ilustrácie.

    Žiakom prečítala úryvok z knihy Bojnickí búbeli, ukázala im krásne ilustrácie v knihe, žiaci zodpovedali niekoľko otázok k textu a následne  maľovali „búbelov.“

     Na mokrý výkres aplikovali modrú farbu, ktorú po výkrese rozfúkali a dotvorili podľa svojej fantázie ďalšími maľbami a farbami. Žiaci sa pri tejto činnosti zabavili a ich výtvarné práce budú zdobiť nástenky na chodbe školy.

    Bibiana pozýva na BIB  - Bienále ilustrácií Bratislava, ktoré potrvá od októbra do decembra 2023.

     

    Napísala Jana Poláková

  • Knižku Martiny Juhász Glória na prázdninách pomáhali krstiť aj naši štvrtáci

    V známom bratislavskom kníhkupectve Panta Rhei sa v stredu 20. septembra konal krst knihy spisovateľky Martiny Juhászovej Glória na prázdninách. Za prítomnosti množstva detí a aj našich žiakov zo 4. C., bola knižka slávnostne uvedená do života. Krstnou mamou novej publikácia sa stala spisovateľka Lucia Molnár Satinská, ktorá popriala knižke, aby si rýchlo našla cestu k svojim malým čitateľom.  Krstnými rodičmi boli aj prítomné deti a knižku pokrstili bublinkami z bublifuku.

    Samotnému krstu predchádzala beseda so spisovateľkami a milé súťaže. Deti odchádzali z podujatia nielen plné zážitkov, ale aj malých darčekov. Tí šťastnejší aj s novou knižkou s venovaním od autorky.

    Kniha je voľným pokračovaním dvoch predošlých dielov trilógie o dievčatku Glórii. Autorka v jednoduchých príbehoch rozpráva o malej Glórii a jej správaní a problémoch vo svete veľkých. Tentoraz sa Glória vyberie s rodičmi na kúpalisko, do divadla, napíše ozajstný list, ktorý odnesie na poštu, a najmä strávi prázdniny u babky a dedka na dedine. Všade zažije niečo nové, nečakané.

  • Na atletickej súťaži sa našim žiakom darilo

    Vybojovali sme  štyri 1. miesta a jedno 3. miesto.

    Žiaci prvého stupňa sa v stredu 20. septembra zúčastnili atletickej súťaže, ktorá sa uskutočnila v ZŠ Tupolevova. Počasie nám prialo a naše sily tiež. Vybojovali sme krásne štyri 1. miesta a jedno 3. miesto a to konkrétne:

    1. miesto beh na 500m ml.ž. - Tomáš Krásny 

    1. miesto skok do diaľky ml.ž. - Richard Mihalec 

    1. miesto beh na 60m st.ž. - Vladko Kubala

    1. miesto beh na 500m st.ž. - Vladko Kubala

    3. miesto štafetový beh st.ž. - Bianka Schnitzerová, Bianka Tichá, Vladko Kubala a Filip Krajčík.

     

    Ďalšie krásne výsledky bez umiestnenia dosiahli Damián Králik a Gregor Hokina.

    Všetkým zúčastneným a organizátorom ďakujeme.

  • Poznávacia exkurzia Devínske alúvium Moravy

    Žiaci 7.C a 8.A  navštívili Devínske alúvium Moravy v pondelok 11. septembra a v utorok 12. septembra.

    Poznávacia exkurzia bola zameraná najmä  faunu a flóru danej chránenej oblasti, ako i na prírodné zvláštnosti povodia rieky Morava. Exkurzia bola obohatená i o návštevu "šrotparku", kde žiaci mohli obdivovať zvieratá vyrobené z odpadového materiálu.

    Získané poznatky budú súčasťou už pripravovanej publikácie o ochrane prírody na území Slovenska, Čiech a Moravy. Pomaly sa s projektom Erazmus + blížime do finále.

  • Krúžková činnosť 2023/2024

    Vážení rodičia,

    i v tomto školskom roku majú žiaci možnosť využiť vzdelávací poukaz na krúžkoch v našej škole. Kompletnú ponuku krúžkovej činnosť https://zsgessayova.edupage.org/text2/nájdete v ľavom paneli Škola, časť krúžky. Nezabudnite vzdelávací poukaz podpísať (pozor, nie gumovacím perom) a v hornej časti napísať názov krúžku. 

    Veríme, že si deti z bohatej ponuky krúžkov vyberú pre nich ten najlepší.

  • Oznam: Triedne aktívy budú 19. septembra

    Triedne aktívy sa budú konať v utorok 19. septembra. 

    O 16:00 h bude stretnutie Rady rodičov v zborovni; o 17:00 h sa začnú triedne aktívy pre 1. stupeň a o 17:30  pre II. stupeň.

     

  • Angličtina pre prvákov - START RIGHT

    Zápis na školský rok 2023/24.

    Angličtina na ZŠ Gessayova - Start Right -  zápis na školský rok 2023/2024

    Základná škola v spolupráci s jazykovou školou International House Bratislava ponúka budúcim prvákom poobedné vyučovanie angličtiny v rámci krúžkovej činnosti. Výučba v priestoroch ZŠ v rámci školského klubu. Program START RIGHT je inovatívna výučba anglického jazyka určená deťom základných škôl vo veku od 6 do 14 rokov. International House Bratislava je medzinárodná jazyková škola, ktorá vyučuje deti na ZŠ od roku 2005. Je v sieti škôl MŠ SR a je partnerom školy.

     

    Rodičia môžu zapísať svoje deti  už teraz vyplnením a odoslaním ONLINE PRIHLÁŠKY.  

    Výhody angličtiny START RIGHT:

    • výučba v priestoroch ZŠ poobede po kmeňovej výučbe v rámci školského klubu, 2x 45 min týždenne, utorok a piatok 13,05 – 13,55
    • kvalifikovaní slovenskí a zahraniční lektori
    • učebný plán je na základe učebníc vydávaných Cambridge University Press,  učebnica a cvičebnica je v cene
    • cena za 1 semester je 225 EUR, (vyučujeme v dvoch semestroch od 18.9.2023– 4.2.2024 a 5.2.2024– 14.6.2024)
    • príprava na skúšku a možnosť absolvovať cambridgeskú skúšku

     

     

strana: