• Potešili sme starkých v Malackách

          • Tento školský rok sme sa zapojili do projektu Koľko lásky sa zmestí....

            Žiaci vyrábali  1. a 2. stupňa pohľadnice pre dôchodcov - pre radosť.

            Spolupráca s Domom dôchodcov v Malackách.

            Slová terapeutky: Našich klientov veľmi potešilo, že okrem ich vlastných vnúčat na nich myslia aj vaše deti.

          • Školský turnaj žiakov a žiačok 5. až 7. ročníka ZŠ Gessayova v zrýchlenom šachu - finále

          • V stredu 26.6.2024 sa uskutočnilo finále Školského šachového turnaja žiakov a žiačok 5. až 7. ročníka ZŠ Gessayova. Do finále postúpili najlepší šachisti z dvoch semifinále, ktoré sa konali v júni. Na štyroch šachovniciach zápolilo 8 chlapcov. Počas necelých štyroch hodín každý odohral po sedem partií v časovom limite 16 minút na partiu.

                      Školský šachový turnaj bol napínavý, jednotliví žiaci sa striedali v priebežnom poradí. O celkovom umiestnení (ktoré určovali hlavné body a vzájomné zápasy) sa rozhodovalo až do posledného kola. Najlepším šachistom a celkovým víťazom sa stal žiak V.C Richard P., v turnaji uhral 6 výhier. Na druhom mieste skončil žiak VI.A Dávid T., ktorý uhral v turnaji 5 výhier. Na treťom mieste skončil žiak VII.A Tomáš R., s bilanciou 3 výhry a 2 remízy.

            Celkové poradie bolo nasledovné:

            1.   Richard P. (V.C)                   6 b.

            2.   Dávid T. (VI.A)                    5 b.

            3.   Tomáš R. (VII.A)                 4 b.

            4.-5. Samuel P. (VI.B)                3,5 b.

            4.-5. Damián S. (V.A)                 3,5 b.

            6.   Adam B. (VII.C)                  2,5 b.

            7.   Tomáš B. (VI.B)                   2 b.

            8.   Patrik P. (V.C)                      1,5 b.

                      Verím, že šachový turnaj sa žiakom páčil, že si súťaženie užili a aj keď prípadne prehrali, neodradilo ich to v hraní tejto kráľovskej hry. Teší ma záujem žiakov, pretože dvoch semifinále sa zúčastnilo spolu 15 žiakov 5. až 7. ročníka našej ZŠ a ďalší tiež prejavili záujem si zahrať v budúcnosti.

                      V samotnom turnaji boli ocenení všetci zúčastnení žiaci sladkou čokoládou a modrým perom. Žiaci na prvých troch miestach získali diplomy a zároveň poukážky na nákup kníh v kníhkupectve Panta Rhei v hodnote 25, 20 a 15 Eur., dvaja žiaci na 4. mieste hru Mini Dobble. Týmto ďakujeme Rade rodičov za prispenie na ocenenia. Za asistenciu pri priebehu šachového turnaja by som tiež rád poďakoval pánovi učiteľovi Pavelovi Fülöpovi.

                       

            Peter Andraško.

          • Aj v 2.B učili rodičia

          • Aj rodičia žiakov z 2.B prišli a prezradiť niečo o svojom zamestnaní.Pani Bizubová rozprávala o svojej práci v prieskumnej agentúre apriblížila nám niektoré zaujímavé prieskumy. Pani Karaszová rozprávalao náplni práce personálnej manažérky a deti mali možnosť vytvoriť sisvoj vlastný životopis. Do tretice triedu navštívil pán Heriban azaujímavým spôsobom objasnil druhákom nástrahy kyberpriestoru. Ďakujeme, milí rodičia, boli ste super!

          • Oznam o ukončení školského roka 2023/2024

          • Slávnostné ukončenie školského roka 2023/2024 sa uskutoční nasledovne:

            ŠKD pracuje od 6:30 do 16:00 hod.

            I. stupeň: 8:00-10:00; následne nastupuje ŠKD ( na obed idú najskôr žiaci II. stupňa)

            II. stupeň: 8:30-10:00;  následne idú žiaci na obed

            Žiaci si zoberú zo školy všetky pomôcky, prezuvky, úbor na TSV.

            Dovidenia v septembri!

          • Školský turnaj žiakov a žiačok 5. až 7. ročníka ZŠ Gessayova v zrýchlenom šachu - 1. a 2. semifinále

          • V dňoch 13.6. a 18.6.2024 sa uskutočnilo 1. a 2. semifinále školského turnaja žiakov a žiačok 5. až 7. ročníka ZŠ Gessayova v zrýchlenom šachu. Na štyroch šachovniciach hralo dohromady 16 chlapcov o možnosť postúpiť do finále Školského turnaja. Počas dvoch hodín každý odohral po štyri partie v časovom limite 16 minút na partiu.

                      Prvého semifinále sa zúčastnilo 8 žiakov. Druhého semifinále sa zúčastnilo takisto 8 žiakov (jeden žiak bol deviatak, keďže sa nedostavili žiaci z nižších ročníkov).

                      Poradie bolo nasledovné:

                      1. semifinále                                                       2. semifinále

            1.   Richard P. (V.C)                   4 b.                  1.   Dávid T. (VI.A)                    4 b.

            2.   Tomáš R. (VII.A)                 3 b.                  2.-3. Samuel P. (VI.B)                2,5 b.

            3.-4. Tobias D. (VII.B)               3 b.                  2.-3. Patrik P. (V.C)                    2,5 b.

            3.-4. Damián S. (V.A)                 3 b.                  4.   Tomáš B. (VI.B)                   2 b.

            5.   Matej D. (VII.B)                   2 b.                  5.   Štefan K. (IX.B)                   2 b.

            6.-7. Nicolas V. (VII.B)              0,5 b.               6.   Adam B. (VII.C)                  1,5 b.

            6.-7. Mihailo B. (V.A)                0,5 b.               7.   Adam A. (VII.C)                  1 b.

            8.   Štefan K. (VII.A)                 0 b.                  8.   Max F. (VI.B)                       0,5 b.

                     

                      Finále Školského turnaja žiakov a žiačok 5. až 7. ročníka ZŠ Gessayova v zrýchlenom šachu sa uskutoční koncom júna 2024 na našej škole. Do finále postupujú traja najlepší šachisti z obidvoch semifinále plus ešte ďalší dvaja šachisti s najvyšším počtom bodov.

                      Za asistenciu pri priebehu šachového turnaja by som rád poďakoval pánovi učiteľovi Mariánovi Šimlovičovi.

             

            Peter Andraško.

          • Oznam školskej jedálne - odhlásenie stravy na 27.6. a 28.6.2024

          • Z dôvodu koncoročnej uzávierky Vám oznamujeme, že na posledné dva dni v tomto školskom roku  27.6.2024 (štvrtok) a 28.6.2024  (piatok)  je možné stravu odhlásiť iba do 26.6.2024  do 12:00hod.  (platí  pre odhlasovanie  telefonicky, emailom a mobilnou aplikáciou  Edupage )

            Odhlásenie stravy na 27. a 28.6.2024  po tomto termíne už nebude možné. 

          • Druháci v Eko- parku

          • Trieda II.A a II.B navštívili Eko Park Piešťany, kde prežili krásny slnečný deň. Deti si užili kontaktnú ZOO a na záver sa vyšantili na ihrisku plnom atrakcií.

          • Lovci pokladov v 2.B


          • Žiaci v II.B sa počas celého školského roka usilovne snažili pracovaťv skupinách. Spoločnou prácou na zadaných úlohách, hľadaním riešenia rôznych problémov a zdieľaním svojich vedomostí a skúseností si opakovali a utvrdzovali učivo. Pri každom novom zadaní bola viac badateľná ich snaha zlepšiť sa a spolupracovať. Za ich úsilie im právom patrí pochvala. :)

          • Poďakovanie mäsiarstvu KA&MA za sponzorstvo

          • Žiaci triedy 9. B vyjadrujú vďaku mäsiarstvu KA&MA za sponzorské dodanie všetkého, čo treba k úspešnej opekačke (špekáčiky, slaninku, párky, chlieb, horčicu, kečup, ...).

            Vďaka, veľmi nám chutilo 😊.

          • Keď rodičia učia deti - hodina prvouky s arou

          • V rámci predmetu prvouka - téma Spoznávame živočíchy - predstavil pán Al Kord žiakom II.A ich domáceho miláčika aru menom FRIDA.Oboznámil žiakov o živote tohto papagája a porozprával rôzne zaujímavosti. Deti sa dozvedeli veľa  dôležitých informácii o tomto nádhernom, najkrajšie sfarbenom papagájovi.

          • Zber papiera sa hlási o slovo

          • Opäť sa hlási zber papiera! V dňoch 17.6.-21.6.2024 ( pondelok- piatok) budeme súťažiť v zbere papiera. Zviazaný papier do balíkov môžete odovzdať v uvedených dňoch v čase od 7:00-8:00 hod. ráno alebo od 14:00-16:00 hod. popoludní. Kartóny neberieme. V piatok prineste papier iba ráno. Víťazi budú odmenení!

          • Junior osobnosť Petržalky

          • Srdečne blahoželáme Lucke K. z triedy 9.A, ktorá si včera prevzala ocenenie v kategórii Junior osobnosť Petržalky. Počas deviatich rokov v našej škole mala Lucka výborný prospech a vzorné správanie. Veríme, že našu školu nezabudne a držíme jej palce v stredoškolskom víre života.

          • Práce v školskej záhradke pokračujú

          • Jarné mesiace sú ako stvorené na prácu v záhradkách. Výnimkou nie je ani tá naša- školská. vyvýšené záhony sa nám už zelenajú novými rastlinkami a my sa tešíme na zber plodov na jeseň.

          • Keď rodičia učia deti

          • I tento školský rok mali naši rodičia možnosť prísť predstaviť žiakom svoje povolanie. A veruže bolo na čo pozerať! Ďakujeme všetkým zúčastneným! 

            Mamička žiaka II.A triedy p. Martinkovýchová prišla odučiť dve vyučovacie hodiny hudobnej výchovy. Počas prvej vyučovacej hodiny vyrábala s deťmi hudobné nástroje (hrkalka, ústna harmonika, bubny)  a cez druhú vyučovaciu hodinu žiakom zahrala na gitare, kde sa spoločne za sprievodu gitary naučili pieseň ku Dňu detí. Pani Martinkovýchová vyštudovala operný spev a hudbe sa stále venuje. Ďakujeme za zaujímavú vyučovaciu hodinu.

            Mamička žiaka III.A triedy p. Leskovská zasa priblížila žiakom nástrahy online priestoru. Herný svet detí a jeho bezpečnosť spracovala a podala žiakom skutočne zaujímavou formou. Veríme, že i takáto aktivita prispeje k zvýšeniu povedomia o pohybovaní sa v online priestore. Ďakujeme!

          • 5. ročník Olympijského dňa za nami

          • V piatok 7.6.2024 sme všetci spoločne oslavovali Deň detí. Podobne ako predošlé ročníky, i tento 5. ročník Olympijského dňa sa niesol nielen v duchu olympijského hesla, ale i v skvelej športovej nálade. Ďakujeme našim rodičom za pomoc pri jednotlivých stanovištiach, ako i Rade rodičov za poskytnutie finančného zabezpečenia nášho dňa. Bolo nám super!!

          • Svet motýľov v 2.B

          • Žiaci z 2.B pozorovali životný cyklus motýľov. Túto fascinujúcu premenu sledovali zblízka priamo vo svojej triede. Žiakov prekvapil rýchly rast húseničiek, ich premena na kukly a napokon obrovský zážitok - vyliahnutie motýľov. Dospelé babôčky bodliakové spolu s pani učiteľkou kŕmili, detailne pozorovali a potom vypustili do voľnej prírody. Vypúšťanie motýľov bolo pre všetkých krásny a emotívny zážitok.