• Škola v prírode na Donovaloch

          • Od 19. do 23. júna 2023 sa uskutočnila škola v prírode na Donovaloch, zúčastnilo sa jej 98 žiakov  a  sedem pedagógov. Žiaci popri animátorskom programe absolvovali túry, opekačku a taktiež navštívili rozprávkovú dedinu Habakuky.

            Žiaci si okrem zážitkov priniesli domov aj nové skúsennosti.

          • Oznam školskej jedálne - odhlasovanie stravy

          • Z dôvodu koncoročnej uzávierky Vám oznamujeme, že na posledné dva dni v tomto školskom roku 29.6.2023 /štvrtok/ a 30.6.2023 /piatok/ je možné stravu odhlásiť iba do 28.6.2023 do 12:00hod. /platí pre odhlasovanie telefonicky, emailom a mobilnou aplikáciou Edupege /


            Odhlásenie stravy na 29. a 30.6.2023 po tomto termíne už nebude možné!!!!!

             

            V Bratislave 21.6.2023 vedúca školskej jedálne

          • Našich prvákov navštívil kúzelník

          • V pondelok 19.júna navštívil našich prvákov kúzelník. Predviedol im niekoľko zábavných trikov a kúziel. Deťom sa program páčil a na záver vystúpenia si každý odniesol balónikové zvieratko podľa želania. 

          • Hlási sa Škola v prírode Donovaly

          • Deti pricestovali do Školy v prírode na Donovaloch. Všetci sú v poriadku, pozdravujú rodičov a tešia sa na všetky aktivity, ktoré pre nich pripravili pani učiteľky. 

          • Princezničky na bále

          • Vo štvrtok 15.6. sa žiaci I. B a II.B zúčastnili baletného vystúpenia žiakov a žiačok baletného štúdia Terpsichoré pod názvom Princezničky na bále. Vystúpenie nám poskytlo krásny umelecký zážitok v podobe baletu a krásnych kostýmov vystupujúcich princezien ako Elza, Snehulienka, Šípová Ruženka, Popoluška a ďalších najmä deťom známych princezien.

          • Druháci sadili do nových záhonov

          • V stredu 14.6. žiaci všetkých 2. ročníkov sadili do novo vybudovaných  vyvýšených záhonov za telocvičňou školy rastlinky, ktoré pred 3 až 4 týždňami vysiali do črepníkov v triede. V triedach sa o ne starali, polievali ich, pozorovali ako rastú. Napokon ich spoločne  presadili von. Boli to napríklad - tekvice, paradajky, rukola, hrášok, pažítka, šalát, kvety Marigold a podobne. Žiaci sa pri činnosti aj zabavili a niektorí aj naučili ako sa sadia priesady.

          • Vyhodnotenie súťaže o naj fotografiu z Eko kurzu v Roháčoch za rok 2022

          • Iste si všetci pamätáte na výstavu fotografií z Eko kurzu v Roháčoch, ktorú sme mali umiestnenú vo vestibule školy. O naj fotografiu hlasovali nielen žiaci, ale aj rodičia a učitelia našej školy. A aké sú konečné výsledky?

            V kategórii Čaro prírody sa na 1. a víťaznom mieste umiestnila žiačka Lucka Krajčíková z triedy 8.A, celkovo získala 111 hlasov.

            V kategórii Na Orave dobre, na Orave zdravo sa s počtom 93 hlasov na 1. mieste umiestnila Katka Kočišová z triedy 8.A.

            V kategórii Symfónia farieb s počtom hlasov 134 sa na 1. mieste umiestnil Pavol Palát z triedy 7.C.

            Víťazom srdečne blahoželáme a zúčastneným ďakujeme za ich  taktiež skvelé fotografie.

          • Úspešní riešitelia Geografickej olympiády

          • Lucka F. zo 7.A sa stala úspešnou riešiteľkou krajského kola GO. Ostatní žiaci: Tomáš P. (9.A), Richard Š., Matej Š. a Patrik N. (5.A) boli úspešní riešitelia okresného kola GO. 

            Srdečne gratulujeme.

          • Zbieraj papier, zachráň stromy a vyhraj!

          •  

            Zber papiera sa uskutoční v našej škole v dňoch 5. až 16. júna každý pracovný deň od 7:00 do 8:00 a v poobedňajších hodinách od 14:00 do 16:00 hod.

            Zber papiera nebude v piatky- 9.6. a 16.6..

            Papiere prosíme viazať do balíkov, nie v igelitových taškách, kartóny neberieme.

            Ďakujeme za spoluprácu.

          • 4. ročník Olympijského dňa detí

          • Dňa 1.6.2023 sa uskutočnil 4. ročník Olympijského dňa detí. V tento deň bolo oficiálne otvorenie a prestrihnutie pásky na atletickom ihrisku. Otvorili ho zástupcovia Mestskej časti Petržalka, 1. vicestarostka mestskej časti Bratislava-Petržalka Mgr. Iveta Jančoková, za oddelenie školstva: Ing. Andrea Garanová, PaedDr. Juraj Monsberger, Mgr. Michal Horváth a za Radu školy pán Macháček. Súťažilo sa v atletických disciplínach, športových súťažiach vo futbale, vybíjanej, basketbale a v skoku na švihadlách. Pre najmešich žiakov boli pripravené netradičné súťaže. Všetci žiaci si zašportovali a zabavili sa.

            Môžeme sa tešiť na ďalší 5. ročník.

            Ďakujeme aj rodičom, ktorí nám prišli pomôcť a tento deň strávili s nami.

          • Po stopách romantizmu

          • Žiaci ôsmeho ročníka docestovali do Martina a úspešne začali trojdňovú exkurziu "Po stopách romantizmu". 

            Pondelok 29. mája 37 vzdelávaniachtivých ôsmakov navštívilo Slovenský národný cintorín, Maticu slovenskú, Slovenskú národnú knižnicu...

          • Petržalská kvapka krvi

          • Darcov je málo, počet prípadov, keď ju treba, však neubúda.​​​

            Začiatkom júna sa uskutoční už 19. ročník Petržalskej kvapky krvi. Na konkrétny termín je potrebné prihlásiť sa vopred cez online rezervačný systém na webe samosprávy.

            Darovanie krvi je prospešným a jednoduchým humánnym činom, ktorým môže zdravý človek pomôcť obetiam úrazov či nehôd, pacientom s leukémiou alebo iným ochorením krvných buniek.

            Svoje o tom vie aj najväčšia mestská časť, ktorá v spolupráci s Národnou transfúznou službou Slovenskej republiky (NTS SR) už tradične organizuje dobrovoľné darovanie krvi pod názvom Petržalská kvapka krvi.

            V roku 2023 sa uskutoční v Cik-Cak Centre na Jiráskovej 3, a to už 6. júna od 8:00 do 12:00. Potrebná je však online rezervácia termínu prostredníctvom registračného formulára na webe petrzalka.sk/kvapkakrvi najneskôr do piatka 2. júna 2023 (vrátane).

            Po úspešnom vlaňajšom ročníku ostáva maximálna kapacita navýšená na 80 darcov a rezervácia termínu je prístupná všetkým záujemcom, ktorí krv darovať môžu, vrátane prvodarcov.

             

          • Výtvarné práce na tému ochrana prírody v podaní našich výtvarníkov

          • V mesiaci apríl sa niektorí žiaci 4.-9. ročníka so záujmom o kreslenie zúčastnili výtvarného workshopu na tému ochrana prírody, ktorá je nosnou súčasťou nášho projektu Erazmus +. Pod vedením p. uč. Malíčkovej a p. uč. Bystriana vznikli nádherné maľby, ktoré budú nielen súčasťou záverečných konferencií v Brne a v Bratislave, ale budete ich môcť obdivovať v našom vynovenom vestibule ako stálu expozíciu.

            Skutočne sa žiakom podarili, čo poviete ?

          • Úspešný Deň Zeme je za nami 

          • Posledné sobotné májové dopoludnie patrilo v našej škole Dňu Zeme. Tentoraz nám počasie prialo, a tak sa rodičia, deti, učitelia a priatelia našej školy pustili nielen do revitalizácie už existujúcich prvkov, ale i do stavby nových.

            Pod vedením našich šikovných a ochotných učiteľov a rodičov sa dnes môžeme tešiť z nových vyvýšených záhonov, pocitového chodníka, hmyzích hotelov, vtáčích búdok, napájadiel pre vtáčiky, či zrevitalizovanej bylinkovej špirály, kvetinových záhonov a vstupných kvetinových kaskád.

            Naše poďakovanie patrí všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom prispeli k pracovnej tvorivej atmosfére, doslova priložili ruku k dielu a strávili s nami čas až do popoludnia. Tešíme sa, že náš areál je opäť krajší, prívetivejší a najmä užitočnejší pre naše deti. Vďaka.!

            Celú fotogalériu ai môžete pozrieť TU

             

          • Exkurzia na Devínskej Kobyle

          •  V pondelok 22. mája sa výber žiakov z 5. ročníka zúčastnili exkurzie na Devínskej Kobyle. Žiaci sledovali v Chránenom území vtáky Včeláriky a mali pripraveni enviromentalny program so sprievodkyňou.

          • Návšteva mladších žiakov v partnerskej škole v Brne

          • O týždeň po návšteve našich starších žiakov sa do Brna do ZŠ, hudcova vybrali i mladší žiaci (5.-6. ročník). Po upršanom minulotýždňovom počasí nebolo ani stopy, a tak sme sa tešili i zo športových aktivít vo vonkajšom areáli školy. Žiaci boli rozdelení do 4 skupín a skúsili si nielen športy, ale i prácu v hudobnej učebni či v IKT. Poobede na nás čakala návšteva VIDA centra so zaujímavými a interaktívnymi pokusmi.

            Bolo nám super a už sa tešíme na ďalší rok našej vzájomnej spolupráce. Nashledanou v Bratislave!

          • Návšteva našich starších žiakov v Brne v ZŠ, Hudcova

          • Dňa 17. mája sa 42 našich starších žiakov (8.-9. ročník) vydalo autobusom na návštevu našej partnerskej školy do Brna. Hoci nám absolútne neprialo počasie a celý deň nás kropil dážď, nič nám neubralo na dobrej nálade.

            Partnerská škola si pre nás pripravila vystúpenia jednotlivých tried II. stupňa pod názvom Česko-Slovensko má talent, v rámci ktorých sa predstavili i naši žiaci - Rope skipping pod vedením p. uč. Malíčkovej, Liane O. so spevom krásnej ľudovej slovenskej piesne a Tatiana S. s okúzľujúcou hrou na priečnu flautu. S úžasom sme sledovali i vystúpenia českých žiakov (či už predstavenie v slovenskom jazyku o Popoluške, spev za sprievodu gitary, rôzne druhy tanečných vystúpení alebo skladanie rubikovej kocky na čas a pod.).

            Poobede na nás čakala návšteva hradu Špilberk s jeho podzemnými priestormi - kazematami. Cesta späť nám už ubiehala oveľa rýchlejšie, a tak sme sa plní dojmov vrátili späť do Bratislavy.

            Ďakujeme!