• Bibiana v škole

          • Lektorka z Bibiany - medzinárodného domu umenia pre deti, prišla vo štvrtok 28. septembra k nám do školy,  aby žiakom z III.B a IV.A predstavila ilustrácie dvoch kníh - Peter Pan a Bojnickí búbeli. Obe knihy ilustroval Peter Uchnár a vyhrali cenu detskej poroty za ilustrácie.

            Žiakom prečítala úryvok z knihy Bojnickí búbeli, ukázala im krásne ilustrácie v knihe, žiaci zodpovedali niekoľko otázok k textu a následne  maľovali „búbelov.“

             Na mokrý výkres aplikovali modrú farbu, ktorú po výkrese rozfúkali a dotvorili podľa svojej fantázie ďalšími maľbami a farbami. Žiaci sa pri tejto činnosti zabavili a ich výtvarné práce budú zdobiť nástenky na chodbe školy.

            Bibiana pozýva na BIB  - Bienále ilustrácií Bratislava, ktoré potrvá od októbra do decembra 2023.

             

            Napísala Jana Poláková

          • Knižku Martiny Juhász Glória na prázdninách pomáhali krstiť aj naši štvrtáci

          • V známom bratislavskom kníhkupectve Panta Rhei sa v stredu 20. septembra konal krst knihy spisovateľky Martiny Juhászovej Glória na prázdninách. Za prítomnosti množstva detí a aj našich žiakov zo 4. C., bola knižka slávnostne uvedená do života. Krstnou mamou novej publikácia sa stala spisovateľka Lucia Molnár Satinská, ktorá popriala knižke, aby si rýchlo našla cestu k svojim malým čitateľom.  Krstnými rodičmi boli aj prítomné deti a knižku pokrstili bublinkami z bublifuku.

            Samotnému krstu predchádzala beseda so spisovateľkami a milé súťaže. Deti odchádzali z podujatia nielen plné zážitkov, ale aj malých darčekov. Tí šťastnejší aj s novou knižkou s venovaním od autorky.

            Kniha je voľným pokračovaním dvoch predošlých dielov trilógie o dievčatku Glórii. Autorka v jednoduchých príbehoch rozpráva o malej Glórii a jej správaní a problémoch vo svete veľkých. Tentoraz sa Glória vyberie s rodičmi na kúpalisko, do divadla, napíše ozajstný list, ktorý odnesie na poštu, a najmä strávi prázdniny u babky a dedka na dedine. Všade zažije niečo nové, nečakané.

          • Na atletickej súťaži sa našim žiakom darilo

          • Vybojovali sme  štyri 1. miesta a jedno 3. miesto.

            Žiaci prvého stupňa sa v stredu 20. septembra zúčastnili atletickej súťaže, ktorá sa uskutočnila v ZŠ Tupolevova. Počasie nám prialo a naše sily tiež. Vybojovali sme krásne štyri 1. miesta a jedno 3. miesto a to konkrétne:

            1. miesto beh na 500m ml.ž. - Tomáš Krásny 

            1. miesto skok do diaľky ml.ž. - Richard Mihalec 

            1. miesto beh na 60m st.ž. - Vladko Kubala

            1. miesto beh na 500m st.ž. - Vladko Kubala

            3. miesto štafetový beh st.ž. - Bianka Schnitzerová, Bianka Tichá, Vladko Kubala a Filip Krajčík.

             

            Ďalšie krásne výsledky bez umiestnenia dosiahli Damián Králik a Gregor Hokina.

            Všetkým zúčastneným a organizátorom ďakujeme.

          • Poznávacia exkurzia Devínske alúvium Moravy

          • Žiaci 7.C a 8.A  navštívili Devínske alúvium Moravy v pondelok 11. septembra a v utorok 12. septembra.

            Poznávacia exkurzia bola zameraná najmä  faunu a flóru danej chránenej oblasti, ako i na prírodné zvláštnosti povodia rieky Morava. Exkurzia bola obohatená i o návštevu "šrotparku", kde žiaci mohli obdivovať zvieratá vyrobené z odpadového materiálu.

            Získané poznatky budú súčasťou už pripravovanej publikácie o ochrane prírody na území Slovenska, Čiech a Moravy. Pomaly sa s projektom Erazmus + blížime do finále.

          • Krúžková činnosť 2023/2024

          • Vážení rodičia,

            i v tomto školskom roku majú žiaci možnosť využiť vzdelávací poukaz na krúžkoch v našej škole. Kompletnú ponuku krúžkovej činnosť https://zsgessayova.edupage.org/text2/nájdete v ľavom paneli Škola, časť krúžky. Nezabudnite vzdelávací poukaz podpísať (pozor, nie gumovacím perom) a v hornej časti napísať názov krúžku. 

            Veríme, že si deti z bohatej ponuky krúžkov vyberú pre nich ten najlepší.

          • Oznam: Triedne aktívy budú 19. septembra

          • Triedne aktívy sa budú konať v utorok 19. septembra. 

            O 16:00 h bude stretnutie Rady rodičov v zborovni; o 17:00 h sa začnú triedne aktívy pre 1. stupeň a o 17:30  pre II. stupeň.

             

          • Angličtina pre prvákov - START RIGHT

          • Zápis na školský rok 2023/24.

            Angličtina na ZŠ Gessayova - Start Right -  zápis na školský rok 2023/2024

            Základná škola v spolupráci s jazykovou školou International House Bratislava ponúka budúcim prvákom poobedné vyučovanie angličtiny v rámci krúžkovej činnosti. Výučba v priestoroch ZŠ v rámci školského klubu. Program START RIGHT je inovatívna výučba anglického jazyka určená deťom základných škôl vo veku od 6 do 14 rokov. International House Bratislava je medzinárodná jazyková škola, ktorá vyučuje deti na ZŠ od roku 2005. Je v sieti škôl MŠ SR a je partnerom školy.

             

            Rodičia môžu zapísať svoje deti  už teraz vyplnením a odoslaním ONLINE PRIHLÁŠKY.  

            Výhody angličtiny START RIGHT:

            • výučba v priestoroch ZŠ poobede po kmeňovej výučbe v rámci školského klubu, 2x 45 min týždenne, utorok a piatok 13,05 – 13,55
            • kvalifikovaní slovenskí a zahraniční lektori
            • učebný plán je na základe učebníc vydávaných Cambridge University Press,  učebnica a cvičebnica je v cene
            • cena za 1 semester je 225 EUR, (vyučujeme v dvoch semestroch od 18.9.2023– 4.2.2024 a 5.2.2024– 14.6.2024)
            • príprava na skúšku a možnosť absolvovať cambridgeskú skúšku

             

             

          • Aj tento rok si môžete objednať oblečenie s logom školy

          • Naša škola má svoju vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia a tento rok prichádza obohatená o nové produkty, nové farby a eko oblečenie.Všetky informácie i možnosti zľavy pri nákupe sa dozviete na webe e-shopu: https://www.kraloveskoly.cz/gessayova/

            Objednávanie je už spustené a bude možné až do 25. septembra. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť nový kúsok so školskými logami.

            Môže sa stať, že ceny v e-shope sa zobrazia CYK. V hornej lište e-shopu nastavíte EUR.