• Poukázanie 2% z dane - ako na to v roku 2024?

          • Vážení rodičia a priatelia školy,

             

            v prípade, že sa rozhodnete poukázať Vaše 2% zo zaplatenej dane nášmu Občianskemu združeniu, prečítajte si, prosím, nasledujúce informácie:

            Dôležité termíny:

            • do 31. marca 2024 - Podanie daňových priznaní zo strany daňovníkov (fyzické osoby), ktorí podávajú daňové priznanie + podanie daňových priznaní právnickými osobami - Vyhlásenie je už súčasťou daňového priznania
            • do 30. apríla 2024 - Zasielanie vyhlásení zo strany daňovníkov, za ktorých daňovú povinnosť vyrovná zamestnávateľ (zamestnanec okrem vyhlásenia zasiela aj Potvrdenie o zaplatení dane)

            Popis krokov pre venovanie 2% z dane

            Zamestnanci:

            1. Požiadajte svojho zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania preddavkov na daň z príjmov a o vystavenie potvrdenia o zaplatení dane.
            2. Vyplňte vyhlásenie o poukázaní 2 % dane. Uveďte vaše meno, rodné číslo, bydlisko a sumu zodpovedajúcu 2% zaplatenej dane.
            3. Najneskôr do 30. apríla 2024 pošlite/doručte formuláre daňovému úradu v mieste vášho bydliska.

            Tlačivá na stiahnutie - 

            Vyhlásenie o poukázaní  podielu zaplatenej dane z príjmov FO.pdf

            Potvrdenie 2023.pdf

             

          • Projekt Viem, čo zjem

          • Projekt Viem, čo zjem

            V mesiaci marec sa žiaci 3., 4. a 5. ročníka zúčastnili projektu Viem, čo zjem. Projekt bol realizovaný v spolupráci so spoločnosťou Nestlé Slovensko a odborným garantom Úradom verejného zdravotníctva SR. Žiaci získali cenné vedomosti o význame zdravého stravovania. Zábavnou formou si osvojili  zásady správnej a vyváženej stravy, zorientovali sa v zložení potravín a v správnom spôsobe ich konzumácie či skladovania. Cieľom projektu bolo  tiež oboznámiť žiakov s rizikami, ktoré so sebou nesprávna výživa prináša.

          • Úspešní žiaci v okresných kolách olympiád a súťaží

          • Srdečne blahoželáme Simone T. z IX.B triedy, ktorá získala 1. miesto v recitačnej súťaži Hviezdoslavov Kubín v okresnom kole, Lucke K. z triedy IX.A, ktorá získala 1. miesto v dejepisnej olympiáde v okresnom kole a žiačkam Alexandre B. a Kristíne M. z triedy IX.A, ktoré boli úspešnými riešiteľkami okresného kola chemickej olympiády.

            Ďakujeme za skvelú reprezentáciu našej školy a držíme palce v krajských kolách.

          • Midi-volejbal dievčat

          • Zápasy v Midi-volejbale odohrali naše dievčatá 23. februára a 15. marca 2024. Prvé zápasy, dve kolá,  proti ZŠ Prokofievovej sa odohrali naraz. Dievčatá ich s prehľadom obe vyhrali.

            Druhý termín, dňa 15.3.2024, dievčatá nastúpili proti náročnejším súperkám, z Gymnázia na Pankúchovej, kde po náročnom a peknom zápase prehrali.

            Všetky dievčatá hrali výborne a získali nové skúsenosti.

          • Veľkonočný veľtrh

          • Vážení rodičia a priatelia našej školy,

            srdečne Vás všetkých pozývame na predajný Veľkonočný veľtrh, ktorý sa uskutoční 26.3.2024 od 14:30 do 17:00 hod. vo vestibule našej ZŠ. Následne sa uskutočnia konzultačné triedne aktívy v jednotlivých triedach. 

          • 0ZNAM: T9 2024 bude 20. marca

          • Žiaci 7. a 8. ročníka majú riaditeľské voľno.

            V stredu 20.3.2024 sa uskutoční  celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka základných škôl, 4. ročníka gymnázií a tanečných konzervatórií s osemročným vzdelávacím programom a 1. ročníka stredných škôl s päťročným vzdelávacím programom T9 2024.

            Žiaci 5. a 6. ročníka sa učia podľa svojho rozvrhu ( niektoré hodiny budú suplované), žiaci 7.-8. ročníka majú riaditeľské voľno ( nie online vyučovanie).

             

          • Publikácia Malý turistický sprievodca chránenými územiami ČR a SR

          • Jedným z výsledných produktov našej dvojročnej mravenčej práce v rámci projektu Erazmus + bolo i vydanie publikácie o navštívených miestach a chránených krajinných oblastí a území v ČR a SR.

            V spolupráci s pani učiteľkami oboch škôl, ako i lektorky p. Lipovej, PhD., ktorá sprevádzala miestnymi aktivitami našich žiakov,  uzrela svetlo sveta publikácia s textami žiakov oboch škôl.

            Okrem textov nájdete v publikácii i fotografie robené z prevažnej väčšine žiakmi.

            V prípade záujmu o danú publikáciu nás kontaktujte. Príjemné čítanie!

          • Opäť úspešný výtvarný workshop Erazmus +

          • V mesiaci február sa opäť pod vedením p. uč. Malíčkovej stretli šikovní žiaci na výtvarnom workshope, aby svojimi výtvarnými dielami zameranými na ochranu prírody dotvorili projektové informačné panely.

            Pracovali s veľkým nasadením a chuťou, čoho jasným dôkazom sú krásne maľby živej a neživej prírody.

            Ich výtvarné diela boli odprezentované i na záverečnej projektovej konferencii v polovici februára v DK Lúky a zároveň budú súčasťou stálej expozície  v našej škole.

          • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo II: a III. kategória

          • Posledný februárový deň dostali priestor všetci recitátori 70. ročníka recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín.

            A hoci pre túto súťaž hľadáme talenty čoraz ťažšie, predsa len sa našli výnimoční účastníci.

            A kto nás bude reprezntovať v okresnom kole?

            V kategórii poézia si prvenstvá odnieli Hanka G. z 5.A triedy a Matúš F. z 8.B, v kategórii próza Hanka S. z 5.C triedy a Simona T. z triedy 9.B.

            Všetkým účastníkom ďakujeme za ľúbezný prednes a víťazom držíme palce v okresnom kole.

          • Lyžiarsky kurz na Vernári

          • Posledný februárový týždeň strávilo 43 žiakov 7. ročníka v príjemnnom horskom prostredí vo Vernári na lyžiarskom kurze. I napriek pretrvávajúcemu teplému počasiu sa nám podarilo lyžovať. Okrem základov lyžovania žiaci spoznávali i okolie Vernára. Po športovom týždni šup- šup na jarné prázdniny!