• Zápis detí do prvých ročníkov ZŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti MČ Bratislava-Petržalka pre školský rok 2024/2025

          • Zápis detí do prvých ročníkov základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti Bratislava-Petržalka pre školský rok 2024/2025

            V súlade s § 20 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších zmien sa zápis detí do I. ročníkov základných škôl na plnenie povinnej školskej dochádzky pre školský rok 2024/2025 uskutoční v termínoch

            12. apríla 2024 v čase od 15:00 do 18:00 (piatok) a

            13. apríla 2024 v čase od 08:00 do 12:00 (sobota)

            Zákonný zástupca dieťaťa je povinný prihlásiť dieťa na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole. Žiak plní povinnú školskú dochádzku podľa trvalého bydliska v základnej škole v školskom obvode v súlade so Všeobecne záväzným nariadením č. 2/2023, ktorým sa určujú školské obvody základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti Bratislava-Petržalka pre deti s trvalým bydliskom v mestskej časti Bratislava-Petržalka, ako vyplýva zo zmien vykonaných Všeobecne záväzným nariadením č. 5/2023, ktoré nadobudlo účinnosť dňa 6.5.2023, ak zákonný zástupca pre svoje dieťa nevyberie inú základnú školu.

            Žiak môže plniť povinnú školskú dochádzku v inej ako spádovej škole, ak ho riaditeľ tejto školy prijme na základné vzdelávanie. O prijatí dieťaťa na plnenie povinnej školskej dochádzky rozhodne riaditeľ základnej školy do 15. júna 2024.

            Bližšie informácie o zápise detí na plnenie povinnej školskej dochádzky budú zverejnené na webových stránkach jednotlivých základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti Bratislava-Petržalka:

            ZŠ Budatíska 61, Bratislava www.zsbudatinska.edupage.org 

            ZŠ Černyševského 8, Bratislava www.zscerba.edupage.org

            ZŠ Dudova 2, Bratislava www.zsdudova.edupage.org

            ZŠ Gessayova 2, Bratislava www.zsgessayova.edupage.org

            ZŠ Holíčska 50, Bratislava www.zsholicska.sk

            ZŠ Lachova 1, Bratislava www.zslachova.sk

            ZŠ Nobelovo námestie 6, Bratislava www.zsnobel.edupage.org

            ZŠ Pankúchova 4, Bratislava www.zspankuchova.edupage.org

            ZŠ Prokofievova 5, Bratislava www.zsprokofievova.edupage.org

            ZŠ Tupolevova 20, Bratislava www.zs-tupolevova.edupage.org

            ZŠ Turnianska 10, Bratislava www.zstuba.edupage.org

             

            Ján H r č k a, v. r. starosta

          • Majstrovstvá Bratislavského kraja štvorčlenných školských družstiev žiakov v rapid šachu

          • Dňa 21.2.2024 štyria žiaci reprezentovali našu školu na Majstrovstvách Bratislavského kraja školských družstiev v rapid šachu. Turnaj sa uskutočnil v DK Vetvár v Bratislave - Podunajských Biskupiciach. Zúčastnili sa ho zmiešané (minimálne jedna žiačka) štvorčlenné družstvá zo základných škôl a gymnázií z celého Bratislavského kraja. Celkovo 191 žiakov a žiačok vytvorilo spolu 43 školských družstiev.

            Za našu školu súťažili žiaci: Dominik H. (8.A), Kyrylo K. (8.B), Richard P. (5.C) a žiačka Hana D. (8.B). Každý z nich dosiahol aspoň jednu výhru. Absolvovali šesť kôl, jedno kolo mali voľno. Nad dvoma školami vyhrali, so štyrmi školami prehrali. Ako tím podali bojovný výkon, vzájomne sa potiahli. Napokon obsadili v silnej konkurencii konečné 32. miesto.

                 Všetkým šachistom gratulujeme, našu školu ste reprezentovali so cťou.

             

          • Navštívili nás predškoláci

          • Dňa 14.02.2024 do našej ZŠ zavítali predškoláci z MŠ Gessayova 31. Deti sa stretli  s kamarátmi prvákmi v telocvični, aby si spoločne zacvičili a zasúťažili.

          • Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu fotografiu z Eko- výchovného kurzu v Roháčoch 2023


          • Podobne ako v minulom školskom roku, i tentoraz sa žiaci 2. stupňa, učitelia a rodičia zapojili do hlasovania o najkrajšiu fotografiu z Eko- výchovného kurzu v Roháčoch. Účastníci eko-kurzu súťažili v rovnakých kategóriách ako ich minuloroční spolužiaci.

            Víťazom dvoch kategórií, a to Čaro prírody a Na Orave dobre, na Orave zdravo sa stal Gregor Z. zo 7.A
            triedy, v kategórii Symfónia farieb získala najvyšší počet hlasov Lesana L. zo 6.A triedy.


            Víťazom blahoželáme a ostatným zúčastneným ďakujeme za krásne fotografie, ktoré budú súčasťou stálej expozície v našej škole.

          • Záverečná konferencia projektu Erazmus+ Malé partnerstvá v Bratislave

          • Dňa 16.02.2024 sa v priestoroch DK Lúky uskutočnila záverečná konferencia nášho projektu Erazmus + Malé partnerstvá Buď greenfluencer a zmeň svoje okolie. Tak ako Brno v decembri, i Bratislava privítala  žiakov z partnerskej školy a spoločnými silami odprezentovali zapojení žiaci svoje príspevky o dôležitosti ochrany prírody, separovaní odpadu a jednotlivých projektových aktivitách.

            Bolo pre nás potešením, že žiaci mohli privítať na svojej konferencii nielen zástupcov zo svojich radov, ale i vzácnych hostí z radov oddelenia školstva a kultúry MČ Petržalka, pani lektorku, ktorá naše deti sprevádzala v teréne na jednotlivých projektových aktivitách, pani riaditeľky z iných škôl v Petržalke, rodičov a príbuzných prezentujúcich žiakov, zástupcov rady školy , ale i rodičov ostatných žiakov našej školy.

            K príjemnej atmosfére prispeli i deti z folklórneho súboru Čunovský kŕdeľ, ktoré svojím vystúpením otvorili celú konferenciu a ktorých nádherný spev a tance nepochybne prispeli k neopakovateľnému zážitku. Súčasťou konferencie bola i výstava žiackych prác a žiackych fotografií z jednotlivých kurzov v Roháčoch.

            Naše poďakovanie patrí všetkým, ktorí akoukoľvek aktivitou prispeli k úspešnej realizácii všetkých projektových aktivít počas dvojročného trvania celého projektu.

            Veríme, že vedomosti a zručnosti, ktoré žiaci našej školy nadobudli počas projektu, využijú i v reálnom živote a spomienky budú iba pozitívne.

             

          • Valentínky rozdávali po triedach radosť

          • Valentínsky deň - 14. februára sa na škole uskutočnila Valentínska pošta. Sviatok Valentína je sviatkom zaľúbených. 

            Na škole sme mohli odovzdať Valentínku do krabice. Cieľom Valentínky bolo  niekoho potešiť milým odkazom, srdiečkom.

            Žiaci zo žiackeho parlamentu vyzbierali Valentínky a rozdávali po triedach radosť.

            Veríme, že takýto pekný deň si urobíme aj o rok.

          • Školský turnaj starších žiakov a žiačok

          • ZŠ  Gessayova  v  zrýchlenom  šachu - kvalifikácia

            V piatok 2.2. a v pondelok 5.2.2024 sa uskutočnil školský turnaj starších žiakov a žiačok ZŠ Gessayova v rapid šachu. Na štyroch šachovniciach zápolilo po oba dni spolu 7 chlapcov a 2 dievčatá o možnosť kvalifikovať sa na Majstrovstvá Bratislavského kraja štvorčlenných školských družstiev žiakov v rapid šachu. Počas dvoch dní každý odohral aspoň štyri partie (maximálne osem). V piatok prišlo hrať 7 žiakov a 1 žiačka, v pondelok 3 žiaci a 1 žiačka. Žiaci a žiačky boli do školského turnaja vybraní podľa úspešnosti v predošlých turnajoch.

             

                 Najlepšími šachistami medzi staršími žiakmi na základe výsledkov tohto turnaja sú:

            1. Kyrylo K. (8.B)                                                         7,5 boda /   8 partií    
            2. Richard P. (5.C)                                                        5,5 boda /   8 partií
            3. Dominik H. (8.A)                                                      4 body /      4 partie
            4. Matej S. (8.C)                                                            3,5 boda /   8 partií

             

                 Prví traja žiaci postupujú na majstrovstvá ako „A“ družstvo. Na súpiske ich doplní žiačka Hana D. (8.B). Žiaci a žiačka, ktorí skončili na ďalších miestach môžu ešte postúpiť na spomínané majstrovstvá ako „B“ družstvo. To závisí od naplnenia kapacity majstrovstiev. Družstvá sú štvorčlenné, zmiešané (z toho má byť minimálne jedna žiačka).

                 Majstrovstvá Bratislavského kraja štvorčlenných školských družstiev v rapid šachu sa uskutočnia v stredu 21.2.2024 v Dome kultúry Vetvár v Bratislave - Podunajských Biskupiciach. Všetkým šachistom, ktorí budú reprezentovať našu školu budeme držať palce.

             

             

          • Karneval v ŠKD sa vydaril

          • Dňa 7.2 2024 sa v ŠKD konal karneval v rámci fašiangov. Súčasťou karnevalu bolo predstavenie masiek, hry a tanec. 

            Viera Klučariková, vedúca ŠKD