• Vo štvrtok 22.12. 2022 bude riaditeľské voľno pre žiakov 1.-9. ročníka

          • Vážení rodičia,

            v zmysle § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o doplnení niektorých zákonov riaditeľka Základnej školy, Gessayova 2, 851 03 Bratislava udeľuje dňa 22.12.2022 (štvrtok) riaditeľské voľno pre žiakov 1.-9. ročníka z prevádzkových dôvodov.

            Od pondelka 19.12.2022 je pozastavená krúžková činnosť pre všetkých žiakov z dôvodu odporúčania RÚVZ (vysoká chorobnosť).

            Vedenie školy

          • Dostali sme diplom za účasť na koncerte Príbeh hudby

          • Na koncerte Príbeh hudby – „slovenská hudba“ sa 23. setembra 2022 zúčastnili aj žiaci našej školy. Aj keď bol koncert v Štátne filharmónii v Košiciach, vďaka online prenosu si mohli toto ojedinelé podujatie vypočuť a pozrieť aj naši žiaci. Vďaka 500 umelcom v sále si koncert prostredníctvom živého prenosu vychutnávalo približne 15-tisíc žiakov a študentov slovenských škôl. 

            Zlatým klincom programu bola svetová premiéra skladby Na Svišťovom štíte, ktorú exkluzívne pre Príbeh hudby skomponovala hudobná skladateľka Haimoni Balgavá. Práve do uvedenia tejto skladby boli zapojení aj diváci v sále a v školách na celom Slovensku.

          • Ďakujeme za podporu, náš stromček obsadil druhé miesto

          • Milí rodičia, 

            Vianočný strom, ktorý sme spolu so žiakmi pripravili a ozdobili v rámci Vianočného lesa 2022, sa umiestnil na druhom mieste. Vďaka patrí všetkým - učiteľom aj deťom, ktorí prispeli svojou šikovnosťou i nápadmi, aby sa dielo vydarilo a stromček zaujal aj iných. Chceme sa poďakovať aj Vám, milí rodičia, ktorí ste za náš stromček zahlasovali na FB. A to je druhá polovica úspechu, preto naše umiestnenie patrí aj Vám. Spoločne sa nám podarilo ukázať, že aj na našej škole sú šikovné deti a super rodičia, ktorí vedia podporiť školu, keď to je treba.

             

            Milé deti a milá pani učiteľka,

            ďakujeme vám za nádherné, kreatívne výtvory a veľmi príjemnú spoluprácu s vaším kolektívom pri príprave Vianočného lesa 2022. 

            Spoločne sa nám opäť podarilo vytvoriť uprostred Bratislavy rozprávkovo krásny Les plný zázrakov!


            Aj tento rok tieto čarovné - vami originálne ozdobené, stromčeky poputujú ľuďom v neľahkých životných situáciách a my veríme, že ich potešia nielen počas sviatkov, ale dodajú im aj nádej a silu do ďalších dní.

             

            Do projektu Vianočný les 2022 sa zapojilo 31 základných, umeleckých i špeciálnych škôl z desiatich mestských častí. 

            Vaša spoločná tvorba prispela k dokonalej vianočnej atmosfére na Primaciálnom námestí, kde Vianočný les potešil množstvo ľudí a stal sa súčasťou mnohých vianočných spomienok na fotografiách. Ďakujeme vám za podporu tohto krásneho a zmysluplného projektu. Veríme, že Vianoce sú najmä o vzájomnej spolupatričnosti, zdieľanej radosti a pomoci druhým, ale aj o kráse, ktorú spoločne vytvárame.

             

            Prajeme vám šťastné a radostné Vianoce s vašimi blízkymi. 

              

            S úctou

            Tím BKIS 

             

            Zároveň si vás dovolíme pozvať na odovzdanie cien za najčarovnejšie stromčeky, už túto nedeľu 18.12. Ceny budú odovzdané v rámci programu Rodinné nedele, na pódiu na Františkánskom námestí, o 14:45. Začiatok programu je od 14:00.

          • Šaliansky Maťko Jozefa Cígera Hronského

          • 13. decembra sa konalo školské kolo 28. ročníka celoslovenskej literárnej súťaže v prednese slovenskej povesti Šaliansky Maťko. Zúčastnili sa ho žiaci I. a II. stupňa v III. kategóriách, ktorý sa prezentovali s ľudovými i autorskými slovenskými povesťami.

            I. kategória (2. a 3. ročník)

            I.miesto – Kristína H. (2.B)

            II. miesto – Tamara U. (2.A)

            III. miesto – Vilma P. (2.B)

            II. kategória ( 4. a 5. ročník)

            I.miesto – Hana G. (4.A)

            II.miesto – Samuel P. (5.B)

            III.miesto – Barbora V. (5.B)

            III.kategória (6. a 7. ročník)

            I.miesto – Kristína T. (6.C)

            II. miesto – Karolína M. (6.A)

             

            Žiaci umiestnení na prvých miestach postupujú do okresného kola.

            Ďakujeme žiakom, že sa zúčastnili.

             Umiestneným žiakom gratulujeme!

             

            Napísala: Jana Poláková

          • Mik, Mik, Mikuláš, čo v tom koši máš?

          • Dňa 6. 12. v našej krajine slávime sviatok sv. Mikuláša, o ktorom sa traduje, že mal dobré a štedré srdce. Preto sme si aj v našej škole pripomenuli jeho pôsobenie.

            Skupinka deviatakov prišla s iniciatívou, že by v tento deň radi potešili svojich mladších spolužiakov. A tak sa vypravili po jednotlivých triedach s dobrou náladou, vôľou a sladkými odmenami od Mikuláša, ktoré pre svojich žiakov pripravili pani učiteľky z príspevku z Rady rodičov. Chcem sa všetkým veľmi pekne poďakovať za ochotu, nápaditosť a chuť urobiť iným radosť.

            Spoločne dúfame, že sme všetkých žiakov v tento deň potešili.

            Pre nás bol najväčšou odmenou pohľad do rozžiarených detských očiek.

            Mgr. Mária Drabová a žiačky 9.B triedy Lenka J., Ninka M., Lea Š., Dara D. a Mariya Z.

          • Krabice naplnené láskou putujú do Domu tretieho veku - Dom seniorov

          • Milí rodičia, žiaci a učitelia,

            ďakujeme vám veľmi pekne za zapojenie sa do 3. ročníka zbierky Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok. 

            Krabice sme doručili a pôjdu do Domu tretieho veku - Dom seniorov (Polereckého 2 v Bratislave). 

            Za každú jednu krabičku, ktorú ste nám doručili veľmi pekne ďakujeme a veríme, že ľuďom, ktorí ich dostanú, urobia veľkú radosť.

          • Návšteva Gazdovstva Janka Hraška vo Vajnoroch

          • Svetový deň pôdy sme si v 4. C priblížili aj návštevou Gazdovstva Janka Hraška vo Vajnoroch. Získali sme praktické informácie pre naše zmysly a vedomosti.

            Ochotné sprievodkyne nám okrem zaujímavého výkladu o pôdnom systéme otvorili aj dvere k úžitkovým zvieratám.

            Poznávací pobyt sme zavŕšili ochutnávkou jablčných produktov z tamojšieho ovocného sadu.

            Všetkým sa akcia páčila a chceme sa sem vrátiť.

            Zuzana Bajusová

          • Na Primaciálnom námestí vyrástol Vianočný les

          • Do charitatívneho projektu sa zapojila aj naša škola.

            Na bratislavskom Primaciálnom námestí pomáha vytvárať vianočnú atmosféru aj stromček, ktorý vyzdobili vlastnoručne vyrobenými ozdobami aj naši žiaci. V pondelok 21. novembra sa uskutočnil vianočný workshop, ktorého sa zúčastnili žiaci z ročníkov 4 až 9. Pod vedením pani učiteľky Malíčkovej, pána učiteľa Bystriana a vychovávateľky Jany Ikrényiovej chlapci a dievčatá vyrábali vianočné ozdoby z prírodných materiálov.

            Následne boli stromček vyzdobiť na Primaciálnom námestí, kde sa nachádza Vianočný les. Tu môžete okrem toho nášho, nájsť aj súťažné stromy ďalších 31 bratislavských škôl – materských, základných a umeleckých. Všetky vianočné stromčeky poputujú na správne miesta – do charitatívnych organizácií, domovov sociálnych služieb, združení pre ľudí bez domova a do rodín, pre ktorých je kúpa stromčeka finančne nedostupná. 

            Od 2. decembra môže verejnosť hlasovať a vybrať ten najkrajší strom. Na základe hlasovania na facebooku Bratislavského kultúrneho strediska (BKIS) www.facebook.com/bkis.sk vyhlásia organizátori z BKIS víťazov troch najkrajšie vyzdobených stromčekov.

            Prosíme vás dať lajk alebo srdiečko. Súťaž bude trvať do 12.decembra, zapojte sa a podporte náš vianočný stromček.