Voľné pracovné miesta

Voľné pracovné miesta

Edujobs.sk - kompletná ponuka práce na našej školeLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed venenatis mollis lac us a egestas. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed venenatis mollis lac us a egestas.

  • Zimné čítanie na 1. stupni

    Na konci novembra sme v rámci čitateľskej gramotnosti zrealizovali Zimné čítanie. Zapojili sa všetky triedy 1. stupňa. Podľa vlastného výberu si prečítali príbeh alebo rozprávku so zimnou tematikou.

    Napríklad Mimi a Líza-Vianoce, Dievčatko so zápalkami a ďalšie krásne príbehy. Následne vypracovali pracovný list a nakreslili ilustráciu k prečítanému textu. Práce žiakov sú vystavené na stene školskej knižnice, kde si návštevníci knižnice alebo okolo idúci môžu prezrieť krásne ilustrácie a prečítať stručný obsah k prečítanému textu, ktoré ich majú motivovať siahnuť po knihe alebo začať čítať.

    Zimné čítanie bolo tiež zamerané na rozvoj čitateľskej gramotnosti na 1. stupni.

     

    Napísala: Poláková

  • Záverečná konferencia projektu „Buď greenfluencer a zmeň svoje okolie“ (Erazmus +)  v Brne

    Dvojročné pracovné úsilie žiakov našej školy a ZŠ Hudcova v Brne sa pomaly, ale isto, chýli ku koncu. Jednou z posledných spoločných  projektových aktivít bola prvá fáza záverečnej konferencie, ktorá sa uskutočnila v dňoch 30.11.-1.12.2023 v Brne v kultúrnom centre Sýpka. Za našu školu sa konferencie zúčastnilo šesť žiakov 8. ročníka a šesť pedagógov.

    Témou záverečnej konferencie boli informácie o navštívených miestach, CHKO, národných parkov na území ČR a SR. Žiaci oboch škôl si pripravili pre svojich poslucháčov kvalitné prezentácie dokumentujúce ich projektovú prácu. S radosťou musíme konštatovať, že oba tímy žiakov boli na svoju neľahkú úlohu skvelo pripravené a prezentácie vyvolali u publika len tie najlepšie ohlasy.

    Ďakujeme skvelému tímu ZŠ Hudcova v Brne za milé prijatie a starostlivosť o našich žiakov v rodinách.

    Tešíme sa na február a poslednú časť konferencie, ktorá sa uskutoční 16.2.2024 v našej škole.

  • Konzultačné triedne aktívy budú v utorok 12. decembra

    Dňa 12.12.2023 od 16:30 do 18:00 hod. sa uskutočnia konzultačné triedne aktívy. V uvedený čas majú rodičia možnosť navštíviť ktoréhokoľvek vyučujúceho. . Triednych učiteľov nájdete v kmeňových triedach, ostatných vyučujúcich v ich kabinetoch.

  • Krabičky plné lásky - práve vďaka vám, potešia aj tento rok seniorov

    Iniciatíva Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok je v našej skole už tradičnou vianočnou zbierkou. Spája generácie ľudí,  deti a seniorov, ale aj celé rodiny. Do každej krabičky ste pribalili niečo sladké, niečo slané, niečo teplé, niečo mäkké, niečo voňavé, niečo na zábavu a predovšetkým niečo od srdca a k tomu veľa lásky. Tento rok ste boli naozaj štedrí a krabičiek bolo veru neúrekom. Dať toto všetko dokopy je náročná práca a vyžaduje si obrovské množstvo energie a času, preto patrí veľká vďaka pani učiteľke Trebuňovej, ktorá je v našej škole koordinátorkou tejto krásnej akcie.

    Ďakujeme každému, kto sa do našej iniciatívy zapojil, alebo jej akokoľvek pomohol.

  • Naši žiaci tvorili v CVČ keramiku

    V novembri sa žiaci 2.A, 3. A a 3. B zúčastnili kreatívnej aktivity realizovanej Centrom voľného času v blízkosti školy. Žiaci s pani učiteľkami vyrábali keramické svietniky. Zoznámili sa s vlastnosťami keramickej  hliny. Vaľkali ju, vyrezávali a modelovali z nej tvary, jednotlivé tvary k sebe lepili  tzv. šlikrom, potom natierali farbami engoby. Činnosť bola príjemná a oddychová. Tešíme sa na hotové výrobky, ktoré nám vypálené pred Vianocami CVČ odovzdá, a možno nimi niektorí žiaci urobia radosť podarovaním.


    Napísala: Poláková

  • Aj náš vianočný stromček žiari na Primaciálnom námestí

    Hlasujte a pomôžte našim žiakom vyhrať jednu z cien.

    Obľúbený projekt Vianočný les už po siedmy raz dotvára vianočnú atmosféru Bratislavy.

    Stromčeky vyzdobili deti zo základných, umeleckých i špeciálnych škôl z rôznych bratislavských mestských častí. Prehliadka stromčekov je súťažná a aj práve vy, milí žiaci, rodičia a priatelia školy, môžete rozhodnúť, ktoré stromčeky zvíťazia. Minulý rok nás od víťazstva delil iba malý kúsok. Preto Vás prosíme, aby ste opäť podporili naše deti a pomohli našej škole zviditeľniť sa aj takto. Deti sa veľmi snažili a vyrobili naozaj originálne ozdoby. Inšpiráciu hľadali v prírode aj tradičných ľudových technikách, čo bola podmienka súťaže.

    Hlasovať za najčarovnejšie vyzdobený stromček môžete do  10. decembra (20+) Facebook.

  • Exkurzia v Národnej banke Slovenska

    V utorok 28. novembra sa žiaci 7.A triedy zúčastnili exkurzie v Národnej banke Slovenska.

    Okrem nových informácií týkajúcich sa finančnej gramotnosti ochotný rodič pripravil pre našich siedmakov prekvapenie. Po skončení aktivít s lektorom sa žiaci dostali na 31. poschodie NBS, z ktorého mali nádherný výhľad na Bratislavu.

    Radosť z tohto zážitku bola obrovská - cestou do školy žiaci nerozprávali o ničom inom.

    Ďakujeme.

  • Bienále ilustrácii Bibiana

    Žiaci  3.B a 4.B  v mesiacoch október a november navštívili výstavu Bienále ilustráciií Bratislava v Bibiane. Prezreli si to najlepšie z ilustrácií za uplynulé dva roky od 275 autorov z 36 krajín sveta. Na úvod každý žiak dostal „mapu“. S týmito mapami žiaci obchádzali  so sprievodkyňou  všetky vystavené ilustrácie. Pri ich prezeraní zároveň plnili úlohy, ktoré zapisovali do svojej mapy. Výstava mala pre nich estetický i zábavný charakter.

  • Tajný denník Adriana Mola 

    Žiaci ôsmeho ročníka mali v utorok 21. novembra 2023 netradičnú hodinu literárnej výchovy. 

    Namiesto čítania a interpretácie ukážok navštívili jedno bratislavské divadlo.

    Známy slovenský herec Dávid Hartl sa role Adriana Mola ujal so cťou. Svojím humorom, postojom k životu a tínedžerskými problémami sa podobal našim ôsmakom, ktorí si v Štúdiu L+S pozreli predstavenie divadla Ludus Tajný denník Adriana Mola. Ukážku zo spomínaného diela nájdeme aj v ôsmackej učebnici literárnej výchovy a veríme, že predstavenie nám pomôže pri rozbore 😊 

    Pozitívne ohlasy a usmiate tváre žiakov nás príjemne potešili. Cestou do školy s nadšením rozprávali o svojich dojmoch a zážitkoch.  

     

  • Martin na bielom koni v ŠKD

    V stredu 15. novembra sme v Školskom klube pripravili pre deti podujatie Martin na bielom koni. Najskôr sme si porozprávali Legendu o sv. Martinovi i pranostiky a zvyky, ktoré sa viažu k tomuto dňu. Aj keď deťom Martin sneh nepriniesol, na obrázkoch, ktoré deti vytvorili, padal husto presne tak, ako by sme si to všetci želali.

    Domov deti odchádzali spokojné a s úsmevom na tvári.

  • Informatická súťaž iBobor

    V priebehu dní 6. až 10. 11. sa na našej škole konala informatická súťaž iBobor.Zúčastnili sa jej žiaci v rôznych vekových kategóriách (3. až 9 ročník).V piatok, 10. 11. sa súťažilo online, z domu (5. ročník).Celkovo sa na súťaži zúčastnilo 30 žiakov (7, 4, 10, 9).

    Úspešných riešiteľov bolo spolu 11 (gratulujeme).

  • PENALTA - Halový futbalový turnaj

    V stredu 15. novembra sa v našej škole uskutočnil PENALTA - Halový futbalový turnaj, pre starších žiakov. Naši žiaci sa umiestnili na 3. mieste. Organizátorom podujatia je MČ Petržalka #petrzalkasportuje.

    Žiakom gratulujeme.

  • Školské kolo / kvalifikácia na petržalské majstrovstvá v šachu ZŠ pre žiakov a žiačky 1. až 9. ročníka

    Mestská časť Bratislava - Petržalka a Bratislavská šachová akadémia usporiadali  vo štvrtok 9. novembra v priestoroch  našej školy šachový turnaj. Išlo o školské kolo, teda kvalifikáciu na petržalské majstrovstvá v šachu základných škôl. O turnaj bol medzi žiakmi veľký záujem, museli sme urobiť výber, a tak šancu dostali šachisti a šachistky takmer všetkých ročníkov a tried.

             Šachového turnaja sa zúčastnilo 30 žiakov, z toho 28 chlapcov a dve dievčatá. Na jednu partiu v zrýchlenom šachu bol určený čas 2 x 7 minút. Turnaj bol naplánovaný na sedem kôl, s použitím švajčiarskeho systému. Hodnotenie vychádzalo z hlavných (výhry, resp. remízy) a pomocných bodov (podľa sily súperov).

             Víťazom turnaja sa stal Dominik H. (8.A) a to celkom suverénne. Na ďalších miestach s odstupom dvoch bodov sa umiestnili piati žiaci. Za nimi o pol bodu zaostala ďalšia dvojica žiakov. Medzi dievčatami bola najúspešnejšia Barbora V. (6.B).

             Celkové výsledky šachového turnaja:

               1. miesto                Dominik H. (8.A)                       7 bodov         

               2. miesto                Tomáš R. (7.A)                           5 bodov

               3. miesto                Richard P. (5.C)                          5 bodov

                                              Gabriel W. (9.B)                         5 bodov

               5. miesto                Dávid K. (8.B)                            5 bodov

               6. miesto                Martin H. (9.B)                           5 bodov         

               7. miesto                Matúš T. (4.C)                            4,5 boda

               8. miesto                Haydar H. (5.B)                          4,5 boda

             Najlepší šachisti sa kvalifikovali na Petržalské majstrovstvá v šachu ZŠ. Všetkým žiakom gratulujeme. Tešíme sa, aký záujem je na našej škole o túto kráľovskú hru. Veríme, že čoskoro budeme mať u nás ďalší turnaj, ktorého sa budú môcť zúčastniť aj ďalší žiaci a žiačky.

     

    V Bratislave dňa 14.11.2023                                                 Mgr. Peter Andraško

  • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok

    Trieda IV. C sa zapojila do školskej akcie Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok. Deti pre seniorov vyrobili obálky a napísali listy, ktoré dotvorili obrázkom, taktiež sme spoločne naplnili krabice plné prekvapení. 

  • Vyhodnotenie súťaže - zber papiera - triedy, jednotlivci

     

    Triedy :        1. miesto - 6.B trieda  - 525,4 kg

                        2. miesto - 2.A trieda  - 471   kg

                        3. miesto - 5.B trieda  - 424,6 kg

     

    Jednotlivci :  1. miesto -  Tóthová Kristína    -  317,8 kg  -  6.B trieda

                         2. miesto -  Barány Samuel     -  313,6 kg  -  5.B trieda

                         3. miesto -  Vaško Adam         -  282 kg    -   8.C trieda

     

    Víťazné kolektívy aj jednotlivci budú odmenení.

  • Projekt Krókus upozorňuje na nebezpečenstvo nenávisti na základe náboženského presvedčenia

     

       V tomto  školskom roku  2023/24  sme sa s našimi ôsmakmi zapojili do vzdelávacieho projektu Krókus. Múzeum židovskej kultúry organizuje projekt  v spolupráci s írskou nadáciou pre výučbu holokaustu (HETI).

      Cieľom projektu je pripomenúť si  približne jeden a pol milióna detí, ktoré sa stali obeťami holokaustu. Na počesť ich pamiatky žiaci 8.C zasadili pri vchode do školy   cibuľky žltých krokusov. Žltá farba kvetov symbolizuje Dávidovu hviezdu, ktorú boli Židia nútení počas obdobia nacistickej nadvlády nosiť. 

       Je potrebné upozorňovať na nebezpečenstvo predsudkov, nenávisti, diskriminácie a prenasledovania na základe rasovej či náboženskej príslušnosti, a tým prispieť k prevencii xenofóbie, rasizmu a antisemitizmu. 

  • JÁNOŠÍK - príbeh vraha?

    Dobrá otázka. A nebola jediná.

    Aj ďalšie prináša hra Jakuba Nvotu, napísaná na objednávku Divadla Aréna, v spolupráci s Historickým ústavom SAV, ktorá predstavuje osudy nášho národného hrdinu Juraja Jánošíka v novom svetle, na základe autentických dobových materiálov.

    Naši žiaci deviateho ročníka si predstavenie pozreli v pondelok 6. novembra  v Divadle P. O. Hviezdoslava, kde Divadlo Aréna hosťuje z  dôvodu rekonštrukcie vlastnej budovy.

    Text hry bol napísaný na objednávku Divadla Aréna a je súčasťou tzv. Občianskeho cyklu Divadla Aréna.

    Inscenácia vznikla v spolupráci s Historickým ústavom Slovenskej akadémie vied.

    Zdroj: Divadlo Aréna

  • Školské majstrovstvá okresu Bratislava V žiakov a žiačok v zrýchlenom šachu

    Bratislavský šachový zväz a Šachový klub Slovan Bratislava usporiadali vo svojich priestoroch na ZŠ Černyševského v Bratislave - Petržalke v stredu 25.10.2023 Školské majstrovstvá okresu Bratislava V v zrýchlenom šachu. Našu školu reprezentovalo šesť žiakov a jedna žiačka a počínali si veľmi dobre.

         Samotného turnaja sa zúčastnilo spolu 31 žiakov a žiačok z piatich škôl v okrese. Keďže prišli spolu len tri dievčatá, organizátori sa rozhodli obe kategórie spojiť do jednej. Na jednu partiu v zrýchlenom šachu bol určený čas 2 x 10 minút. Turnaj bol naplánovaný na 7 kôl, pri ktorých sa podľa systému vyberali súperi do ďalších kôl. Hodnotenie a celkové poradie vychádzalo z hlavných (výhry, remízy) a pomocných bodov (podľa sily súperov).

         Žiaci a žiačka úspešne reprezentovali našu školu. Umiestnili sa nasledovne:

           5. miesto                     Kyrylo K. (8.B)                          5 bodov         

           6. miesto                     Tomáš P. (8.A)                           4,5 boda

           8. miesto                     Dominik H. (8.A)                       4,5 boda

         15. miesto                     Matej S. (8.C)                             4 body

         21. miesto                     Jakub J. (8.B)                              3 body

         23. miesto                     Hana D. (8.B)                             3 body

         25. miesto                     Richard M. (8.C)                        2,5 boda

         Traja žiaci obsadili v celkovom poradí prvú desiatku a najmä prví dvaja (Kyrylo K. a Tomáš P.) majú šancu kvalifikovať sa na Školské majstrovstvá Bratislavského kraja. Istú účasť na krajskom kole má naša žiačka Hana D., keďže sa turnaja zúčastnili tri dievčatá a všetky postupujú. Hana D. obsadila medzi dievčatami druhé miesto. Sme radi, že máme na ZŠ Gessayova takých šikovných šachistov a šachistky. 

    Žiakom gratulujeme.

     

     

    V Bratislave dňa 27.10.2023                                                 Mgr. Peter Andraško

  • Milá babka, milý dedko ďakujeme vám za všetko!

    Pri príležitosti Mesiaca úcty k starším sme pripravili v stredu 25. októbra v našom školskom klube celoklubové podujatie Stretnutie so starými rodičmi.

    V každom oddelení sme sa na podujatie poctivo pripravovali, vyrábali sme darčeky a nacvičovali program. Žiaci našej školy sú naozaj šikovní, pretože program sa starkým, ktorí prišli v hojnom počte,  veľmi páčil a v nejednom oku sa zaleskla aj slzička. Deti  recitovali básne, spievali ľudové pesničky, tancovali.  Starí rodičia s hrdosťou sledovali vystúpenia svojich vnukov a vnučiek a na oplátku si s nimi zaspievali a zaspomínali na svoje školské časy.

    Aj touto cestou prajeme všetkým starkým veľa zdravia, aby im ich vnúčatká robili radosť a nedovolili im zostarnúť! 

     

  • Žiaci 8.a 9. ročníka boli 24. októbra na exkurzii v Papierničke

    Oboznámili sa s históriou výroby papiera.

     

    Cieľom exkurzie bolo oboznámiť sa s výrobou ručného papiera, jeho históriou a ručný papier si aj samostatne vyrobiť. Tešíme sa a netrpezlivo očakávame poštovú zásielku, v ktorej budú naše výrobky.

    V druhej časti exkurzie sme navštívili mohylu M.R. Štefánika.

    Prednáškou a návštevou mohyly sme si pripomenuli významnú osobnosť našich dejín.

    Spokojní a v dobrej nálade sme sa šťastní vrátili domov.

strana: