Voľné pracovné miesta

Voľné pracovné miesta

Edujobs.sk - kompletná ponuka práce na našej školeLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed venenatis mollis lac us a egestas. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed venenatis mollis lac us a egestas.

  • Midi-volejbal dievčat

    Zápasy v Midi-volejbale odohrali naše dievčatá 23. februára a 15. marca 2024. Prvé zápasy, dve kolá,  proti ZŠ Prokofievovej sa odohrali naraz. Dievčatá ich s prehľadom obe vyhrali.

    Druhý termín, dňa 15.3.2024, dievčatá nastúpili proti náročnejším súperkám, z Gymnázia na Pankúchovej, kde po náročnom a peknom zápase prehrali.

    Všetky dievčatá hrali výborne a získali nové skúsenosti.

  • Chystáme sa na veľkonočný veľtrh

    Dnešný deň (15.3.) venovali žiaci spolu s triednymi učiteľmi príprave na Veľkonočný veľtrh. Tešíme sa na Vás v utorok 26.3.2024 od 14:30 hod. vo vestibule našej školy!

  • Poukázanie 2% z dane - ako na to v roku 2024?

    Vážení rodičia a priatelia školy,

     

    v prípade, že sa rozhodnete poukázať Vaše 2% zo zaplatenej dane nášmu Občianskemu združeniu, prečítajte si, prosím, nasledujúce informácie:

    Dôležité termíny:

    • do 31. marca 2024 - Podanie daňových priznaní zo strany daňovníkov (fyzické osoby), ktorí podávajú daňové priznanie + podanie daňových priznaní právnickými osobami - Vyhlásenie je už súčasťou daňového priznania
    • do 30. apríla 2024 - Zasielanie vyhlásení zo strany daňovníkov, za ktorých daňovú povinnosť vyrovná zamestnávateľ (zamestnanec okrem vyhlásenia zasiela aj Potvrdenie o zaplatení dane)

    Popis krokov pre venovanie 2% z dane

    Zamestnanci:

    1. Požiadajte svojho zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania preddavkov na daň z príjmov a o vystavenie potvrdenia o zaplatení dane.
    2. Vyplňte vyhlásenie o poukázaní 2 % dane. Uveďte vaše meno, rodné číslo, bydlisko a sumu zodpovedajúcu 2% zaplatenej dane.
    3. Najneskôr do 30. apríla 2024 pošlite/doručte formuláre daňovému úradu v mieste vášho bydliska.

    Tlačivá na stiahnutie - 

    Vyhlásenie o poukázaní  podielu zaplatenej dane z príjmov FO.pdf

    Potvrdenie 2023.pdf

     

  • Veľkonočný veľtrh

    Vážení rodičia a priatelia našej školy,

    srdečne Vás všetkých pozývame na predajný Veľkonočný veľtrh, ktorý sa uskutoční 26.3.2024 od 14:30 do 17:00 hod. vo vestibule našej ZŠ. Následne sa uskutočnia konzultačné triedne aktívy v jednotlivých triedach. 

  • 0ZNAM: T9 2024 bude 20. marca

    Žiaci 7. a 8. ročníka majú riaditeľské voľno.

    V stredu 20.3.2024 sa uskutoční  celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka základných škôl, 4. ročníka gymnázií a tanečných konzervatórií s osemročným vzdelávacím programom a 1. ročníka stredných škôl s päťročným vzdelávacím programom T9 2024.

    Žiaci 5. a 6. ročníka sa učia podľa svojho rozvrhu ( niektoré hodiny budú suplované), žiaci 7.-8. ročníka majú riaditeľské voľno ( nie online vyučovanie).

     

  • Publikácia Malý turistický sprievodca chránenými územiami ČR a SR

    Jedným z výsledných produktov našej dvojročnej mravenčej práce v rámci projektu Erazmus + bolo i vydanie publikácie o navštívených miestach a chránených krajinných oblastí a území v ČR a SR.

    V spolupráci s pani učiteľkami oboch škôl, ako i lektorky p. Lipovej, PhD., ktorá sprevádzala miestnymi aktivitami našich žiakov,  uzrela svetlo sveta publikácia s textami žiakov oboch škôl.

    Okrem textov nájdete v publikácii i fotografie robené z prevažnej väčšine žiakmi.

    V prípade záujmu o danú publikáciu nás kontaktujte. Príjemné čítanie!

  • Opäť úspešný výtvarný workshop Erazmus +

    V mesiaci február sa opäť pod vedením p. uč. Malíčkovej stretli šikovní žiaci na výtvarnom workshope, aby svojimi výtvarnými dielami zameranými na ochranu prírody dotvorili projektové informačné panely.

    Pracovali s veľkým nasadením a chuťou, čoho jasným dôkazom sú krásne maľby živej a neživej prírody.

    Ich výtvarné diela boli odprezentované i na záverečnej projektovej konferencii v polovici februára v DK Lúky a zároveň budú súčasťou stálej expozície  v našej škole.

  • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo II: a III. kategória

    Posledný februárový deň dostali priestor všetci recitátori 70. ročníka recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín.

    A hoci pre túto súťaž hľadáme talenty čoraz ťažšie, predsa len sa našli výnimoční účastníci.

    A kto nás bude reprezntovať v okresnom kole?

    V kategórii poézia si prvenstvá odnieli Hanka G. z 5.A triedy a Matúš F. z 8.B, v kategórii próza Hanka S. z 5.C triedy a Simona T. z triedy 9.B.

    Všetkým účastníkom ďakujeme za ľúbezný prednes a víťazom držíme palce v okresnom kole.

  • Lyžiarsky kurz na Vernári

    Posledný februárový týždeň strávilo 43 žiakov 7. ročníka v príjemnnom horskom prostredí vo Vernári na lyžiarskom kurze. I napriek pretrvávajúcemu teplému počasiu sa nám podarilo lyžovať. Okrem základov lyžovania žiaci spoznávali i okolie Vernára. Po športovom týždni šup- šup na jarné prázdniny!

  • Zápis detí do prvých ročníkov ZŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti MČ Bratislava-Petržalka pre školský rok 2024/2025

    Zápis detí do prvých ročníkov základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti Bratislava-Petržalka pre školský rok 2024/2025

    V súlade s § 20 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších zmien sa zápis detí do I. ročníkov základných škôl na plnenie povinnej školskej dochádzky pre školský rok 2024/2025 uskutoční v termínoch

    12. apríla 2024 v čase od 15:00 do 18:00 (piatok) a

    13. apríla 2024 v čase od 08:00 do 12:00 (sobota)

    Zákonný zástupca dieťaťa je povinný prihlásiť dieťa na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole. Žiak plní povinnú školskú dochádzku podľa trvalého bydliska v základnej škole v školskom obvode v súlade so Všeobecne záväzným nariadením č. 2/2023, ktorým sa určujú školské obvody základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti Bratislava-Petržalka pre deti s trvalým bydliskom v mestskej časti Bratislava-Petržalka, ako vyplýva zo zmien vykonaných Všeobecne záväzným nariadením č. 5/2023, ktoré nadobudlo účinnosť dňa 6.5.2023, ak zákonný zástupca pre svoje dieťa nevyberie inú základnú školu.

    Žiak môže plniť povinnú školskú dochádzku v inej ako spádovej škole, ak ho riaditeľ tejto školy prijme na základné vzdelávanie. O prijatí dieťaťa na plnenie povinnej školskej dochádzky rozhodne riaditeľ základnej školy do 15. júna 2024.

    Bližšie informácie o zápise detí na plnenie povinnej školskej dochádzky budú zverejnené na webových stránkach jednotlivých základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti Bratislava-Petržalka:

    ZŠ Budatíska 61, Bratislava www.zsbudatinska.edupage.org 

    ZŠ Černyševského 8, Bratislava www.zscerba.edupage.org

    ZŠ Dudova 2, Bratislava www.zsdudova.edupage.org

    ZŠ Gessayova 2, Bratislava www.zsgessayova.edupage.org

    ZŠ Holíčska 50, Bratislava www.zsholicska.sk

    ZŠ Lachova 1, Bratislava www.zslachova.sk

    ZŠ Nobelovo námestie 6, Bratislava www.zsnobel.edupage.org

    ZŠ Pankúchova 4, Bratislava www.zspankuchova.edupage.org

    ZŠ Prokofievova 5, Bratislava www.zsprokofievova.edupage.org

    ZŠ Tupolevova 20, Bratislava www.zs-tupolevova.edupage.org

    ZŠ Turnianska 10, Bratislava www.zstuba.edupage.org

     

    Ján H r č k a, v. r. starosta

  • Majstrovstvá Bratislavského kraja štvorčlenných školských družstiev žiakov v rapid šachu

    Dňa 21.2.2024 štyria žiaci reprezentovali našu školu na Majstrovstvách Bratislavského kraja školských družstiev v rapid šachu. Turnaj sa uskutočnil v DK Vetvár v Bratislave - Podunajských Biskupiciach. Zúčastnili sa ho zmiešané (minimálne jedna žiačka) štvorčlenné družstvá zo základných škôl a gymnázií z celého Bratislavského kraja. Celkovo 191 žiakov a žiačok vytvorilo spolu 43 školských družstiev.

    Za našu školu súťažili žiaci: Dominik H. (8.A), Kyrylo K. (8.B), Richard P. (5.C) a žiačka Hana D. (8.B). Každý z nich dosiahol aspoň jednu výhru. Absolvovali šesť kôl, jedno kolo mali voľno. Nad dvoma školami vyhrali, so štyrmi školami prehrali. Ako tím podali bojovný výkon, vzájomne sa potiahli. Napokon obsadili v silnej konkurencii konečné 32. miesto.

         Všetkým šachistom gratulujeme, našu školu ste reprezentovali so cťou.

     

  • Navštívili nás predškoláci

    Dňa 14.02.2024 do našej ZŠ zavítali predškoláci z MŠ Gessayova 31. Deti sa stretli  s kamarátmi prvákmi v telocvični, aby si spoločne zacvičili a zasúťažili.

  • Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu fotografiu z Eko- výchovného kurzu v Roháčoch 2023


    Podobne ako v minulom školskom roku, i tentoraz sa žiaci 2. stupňa, učitelia a rodičia zapojili do hlasovania o najkrajšiu fotografiu z Eko- výchovného kurzu v Roháčoch. Účastníci eko-kurzu súťažili v rovnakých kategóriách ako ich minuloroční spolužiaci.

    Víťazom dvoch kategórií, a to Čaro prírody a Na Orave dobre, na Orave zdravo sa stal Gregor Z. zo 7.A
    triedy, v kategórii Symfónia farieb získala najvyšší počet hlasov Lesana L. zo 6.A triedy.


    Víťazom blahoželáme a ostatným zúčastneným ďakujeme za krásne fotografie, ktoré budú súčasťou stálej expozície v našej škole.

  • Záverečná konferencia projektu Erazmus+ Malé partnerstvá v Bratislave

    Dňa 16.02.2024 sa v priestoroch DK Lúky uskutočnila záverečná konferencia nášho projektu Erazmus + Malé partnerstvá Buď greenfluencer a zmeň svoje okolie. Tak ako Brno v decembri, i Bratislava privítala  žiakov z partnerskej školy a spoločnými silami odprezentovali zapojení žiaci svoje príspevky o dôležitosti ochrany prírody, separovaní odpadu a jednotlivých projektových aktivitách.

    Bolo pre nás potešením, že žiaci mohli privítať na svojej konferencii nielen zástupcov zo svojich radov, ale i vzácnych hostí z radov oddelenia školstva a kultúry MČ Petržalka, pani lektorku, ktorá naše deti sprevádzala v teréne na jednotlivých projektových aktivitách, pani riaditeľky z iných škôl v Petržalke, rodičov a príbuzných prezentujúcich žiakov, zástupcov rady školy , ale i rodičov ostatných žiakov našej školy.

    K príjemnej atmosfére prispeli i deti z folklórneho súboru Čunovský kŕdeľ, ktoré svojím vystúpením otvorili celú konferenciu a ktorých nádherný spev a tance nepochybne prispeli k neopakovateľnému zážitku. Súčasťou konferencie bola i výstava žiackych prác a žiackych fotografií z jednotlivých kurzov v Roháčoch.

    Naše poďakovanie patrí všetkým, ktorí akoukoľvek aktivitou prispeli k úspešnej realizácii všetkých projektových aktivít počas dvojročného trvania celého projektu.

    Veríme, že vedomosti a zručnosti, ktoré žiaci našej školy nadobudli počas projektu, využijú i v reálnom živote a spomienky budú iba pozitívne.

     

  • Valentínky rozdávali po triedach radosť

    Valentínsky deň - 14. februára sa na škole uskutočnila Valentínska pošta. Sviatok Valentína je sviatkom zaľúbených. 

    Na škole sme mohli odovzdať Valentínku do krabice. Cieľom Valentínky bolo  niekoho potešiť milým odkazom, srdiečkom.

    Žiaci zo žiackeho parlamentu vyzbierali Valentínky a rozdávali po triedach radosť.

    Veríme, že takýto pekný deň si urobíme aj o rok.

  • Školský turnaj starších žiakov a žiačok

    ZŠ  Gessayova  v  zrýchlenom  šachu - kvalifikácia

    V piatok 2.2. a v pondelok 5.2.2024 sa uskutočnil školský turnaj starších žiakov a žiačok ZŠ Gessayova v rapid šachu. Na štyroch šachovniciach zápolilo po oba dni spolu 7 chlapcov a 2 dievčatá o možnosť kvalifikovať sa na Majstrovstvá Bratislavského kraja štvorčlenných školských družstiev žiakov v rapid šachu. Počas dvoch dní každý odohral aspoň štyri partie (maximálne osem). V piatok prišlo hrať 7 žiakov a 1 žiačka, v pondelok 3 žiaci a 1 žiačka. Žiaci a žiačky boli do školského turnaja vybraní podľa úspešnosti v predošlých turnajoch.

     

         Najlepšími šachistami medzi staršími žiakmi na základe výsledkov tohto turnaja sú:

    1. Kyrylo K. (8.B)                                                         7,5 boda /   8 partií    
    2. Richard P. (5.C)                                                        5,5 boda /   8 partií
    3. Dominik H. (8.A)                                                      4 body /      4 partie
    4. Matej S. (8.C)                                                            3,5 boda /   8 partií

     

         Prví traja žiaci postupujú na majstrovstvá ako „A“ družstvo. Na súpiske ich doplní žiačka Hana D. (8.B). Žiaci a žiačka, ktorí skončili na ďalších miestach môžu ešte postúpiť na spomínané majstrovstvá ako „B“ družstvo. To závisí od naplnenia kapacity majstrovstiev. Družstvá sú štvorčlenné, zmiešané (z toho má byť minimálne jedna žiačka).

         Majstrovstvá Bratislavského kraja štvorčlenných školských družstiev v rapid šachu sa uskutočnia v stredu 21.2.2024 v Dome kultúry Vetvár v Bratislave - Podunajských Biskupiciach. Všetkým šachistom, ktorí budú reprezentovať našu školu budeme držať palce.

     

     

  • Karneval v ŠKD sa vydaril

    Dňa 7.2 2024 sa v ŠKD konal karneval v rámci fašiangov. Súčasťou karnevalu bolo predstavenie masiek, hry a tanec. 

    Viera Klučariková, vedúca ŠKD

  • POZVÁNKA: Na záverečnú konferenciu projektu Erazmus +

    Vážení rodičia,

    dovoľujeme si Vás pozvať na záverečnú konferenciu nášho projektu Erazmus +, ktorá sa uskutoční dňa 16. februára 2024 v DK Lúky o 10:00 hodine. Na konferencii vystúpia naši žiaci a žiaci z partnerskej školy v Brne so svojimi príspevkami o ochrane prírody. Vstup je bezplatný. 

    V prípade záujmu nám, prosím, napíšte, aby sme vedeli zabezpečiť miesta.

    S pozdravom vedenie školy

  • Prvý polrok školského roka 2023/2024 ukončia žiaci polročným hodnotením

    Riaditeľstvo ZŠ Gessayova 2  oznamuje rodičom a žiakom, že výpisy klasifikácie prospechu a správania za 1. polrok školského roka 2023/2024, žiakom odovzdajú triedni učitelia  v stredu 31. januára na poslednej vyučovacej hodine.

    Po prevzatí výpisov polročných hodnotení žiaci kontinuálne pokračujú v školskom vyučovaní už bez polročných prázdnin. Najbližšie voľno čaká školákov počas jarných prázdnin v marci.

    Vedenie ZŠ Gessayova

  • Deti môžete prihlásiť do Jazykových komunikačných klubov

    Vyučovanie bude v priestoroch našej školy.

    Milí rodičia,

     

    Na základe zvyšujúcej sa potreby komunikácie v anglickom jazyku spúšťame unikátny projekt s jazykovou školou My Brain Academy Bratislava2, ktorá pomáha Vašim deťom v zlepšovaní komunikačnej angličtiny prostredníctvom "Jazykových komunikačných klubov" v priestoroch našej školy po vyučovaní.

    Ich metodika vychádza z prepájania školského učiva do myšlienkových máp, čo zabezpečí u Vašich detí pochopenie jazyka, odstránenie bariér a strachu z plynulej komunikácie.

    Posielame Vám k nahliadnutiu prezentačné video a link na elektronickú prihlášku, ktorú je potrebné vyplniť.

    Výučba na škole by začala v termíne od 5.2.2024, v trvaní 1xtýždenne - 6O minút

     

    V prípade potreby kontaktujte pani Maju Minarovič

    Tel: 0911 21 85 85

     

    Link na prihlásenie: https://mybrainacademy.sk/sk/prihlaska

     

     Maja Minarovič
    MyBrain Academy Bratislava2

strana: