Voľné pracovné miesta

Voľné pracovné miesta

Edujobs.sk - kompletná ponuka práce na našej školeLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed venenatis mollis lac us a egestas. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed venenatis mollis lac us a egestas.

  • Čitateľský maratón na 1. stupni

    Žiaci 1. – 4. ročníka mali tento rok v rámci čitateľskej gramotnosti a marca mesiaca kníh za úlohu čítať v triede ľudové rozprávky  Pavla Dobšinského alebo Boženy Nemcovej.

    Milým zistením bolo, že žiakov rozprávky zaujali, lebo niektoré ešte nikdy nepočuli, tiež ich zaujali slová „archaizmy“, ktoré sa už dnes v hovorenej reči nepoužívajú a môžu sa s nimi stretnúť napr. len v starších textoch. Každá trieda prečítala inú rozprávku. 11 tried prečítalo 11 rozprávok spolu za štyri hodiny a sedem  minút. Žiaci svoje čítanie doplnili krásnymi ilustráciami. Žiaci 3. a 4. ročníkov navyše zostavili k prečítaným rozprávkam osnovu rozprávania. Ilustrácie sú nainštalované na stene školskej knižnice, kde ju tematicky zdobia. Práce našich žiakov 1. stupňa si obzerajú i žiaci 2. stupňa a ostatní učitelia školy.

    Cieľom bolo podporiť v žiakoch lásku ku knihám, lásku k čítaniu. Podporiť v nich záujem nie len o modernú literatúru, ale i o staré/ ľudové texty – rozprávky, povesti, ktoré sa vďaka aktívnym spisovateľom zachovali z minulosti až do dnes.

    Čítaniu zdar!


    Napísala: Poláková Jana

  • Budúci prváčikovia boli na zápise

    O prijatí dieťaťa rozhodne riaditeľ základnej školy do 15. júna 2024.

    Zápis detí do prvých ročníkov základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti Bratislava-Petržalka pre školský rok 2024/2025 sa uskutočnil  v piatok 12. apríla a v sobotu 13. apríla 2024.

    Žiak plní povinnú školskú dochádzku podľa trvalého bydliska v základnej škole v školskom obvode v súlade so Všeobecne záväzným nariadením č. 2/2023, ktorým sa určujú školské obvody základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti Bratislava-Petržalka pre deti s trvalým bydliskom v mestskej časti Bratislava-Petržalka.

    Štvrtý školský obvod ZŠ Gessayova 2 - Gessayova, Námestie hraničiarov (párne čísla), Osuského, Rusovská cesta (čísla 46,48,50, 52, 54, 56);  mestská časť Čunovo.

    Žiak môže plniť povinnú školskú dochádzku v inej ako spádovej škole, ak ho riaditeľ tejto školy prijme na základné vzdelávanie. O prijatí dieťaťa na plnenie povinnej školskej dochádzky rozhodne riaditeľ základnej školy do 15. júna 2024.

  • JUMANJI II - netradičné štafety a výzvy

    Žiaci druhého ročníka  sa dňa 10. apríla 2024 zúčastnili športového podujatia JUMANJI II - netradičné štafety a výzvy.

  • Prvákov navštívili predškoláci

    V marci našu ZŠ postupne navštívili predškoláci MŠ  Gessayova 31, MŠ Gessayova 2 a MŠ Čunovo s cieľom zoznámenia sa s priestormi veľkej školy pred zápisom do 1. ročníka.

    Deti sa dozvedeli,  čo sa už prváci naučili, spoločne si zaspievali, skúšali písať na tabuľu, zacvičili si v telocvični, vyskúšali si sedenie v prváckich laviciach.

    Stretnutia sa vydarili a tak dúfame, že väčšina týchto škôlkárov sa v septembri stane našimi novými žiakmi.

  • Veľkonočný veľtrh bol úspešný

    V utorok 26.3.2024 vyvrcholilo naše takmer dvojmesačné úsilie o prípravu veľkonočných ozdôb, maškŕt a rôznych veľkonočných dekorácií.

    Od 14:30 hod. si mohli návštevníci našej školy vo vestibule nielen nakúpiť uvedené výrobky, ale sa i občerstviť v Bufete u zajka zdravými dobrotami.

    Projekt Veľkonočný veľtrh sme realizovali vďaka nadácii NBS, v ktorej sme získali grant. Získané financie využije každá trieda na nákup prvkov do triednej oddychovej zóny. Tešíme sa na realizáciu skvelých nápadov.

    Naše poďakovanie patrí Nadácii NBS, predsedovi rady rodičov a rady školy p. Macháčkovi, ktorý nám bol v získaní grantu nápomocný. Veríme, že budúci rok budeme opäť úspešní!

  • Získali sme 2.miesto vo volejbalovom turnaji

    27. marca (streda) sa uskutočnil volejbalový turnaj žiakov, Petržalských škôl organizovaný MČ Petržalka. Naši žiaci reprezentovali školu a umiestnili sa na 2. mieste. Chlapcom gratulujeme.

  • Krajské kolo Olympijského odznaku všestrannosti

    Dňa 27.3.2024 sa vybraní žiaci, 6. až 9. ročníka, zúčastnili krajského kola Olympijského odznaku všestrannosti. Súťaž sa konala v športovej hale v Pezinku. Deti súťažili ako družstvo v hlavnej disciplíne (prekážková dráha), kde išlo o najlepší čas a čo najmenej chýb. Ďalšie body mohli získať v individuálnych disciplínach, ako skok do diaľky z miesta, člnkový beh 10x5m, ľah-sedy a preskoky cez švihadlo. 

    Naši žiaci si viedli výborne a ako škola sme skončili na krásnom 6.mieste z celkového počtu 27.

  • Ponožková výzva - deň Downovho syndrómu

    21. marca (štvrtok) na škole sa uskutočnil už 5. rok, Ponožková výzva - deň Downovho syndrómu. 

    Obuli sme si do školy dve odlišné ponožky, ktoré sa líšili farbou, vzorom či veľkosťou.

    Tým sme chceli dať najavo odlišnosť ľudí, ktorí žijú medzi nami. 

  • Projekt Viem, čo zjem

    Projekt Viem, čo zjem

    V mesiaci marec sa žiaci 3., 4. a 5. ročníka zúčastnili projektu Viem, čo zjem. Projekt bol realizovaný v spolupráci so spoločnosťou Nestlé Slovensko a odborným garantom Úradom verejného zdravotníctva SR. Žiaci získali cenné vedomosti o význame zdravého stravovania. Zábavnou formou si osvojili  zásady správnej a vyváženej stravy, zorientovali sa v zložení potravín a v správnom spôsobe ich konzumácie či skladovania. Cieľom projektu bolo  tiež oboznámiť žiakov s rizikami, ktoré so sebou nesprávna výživa prináša.

  • Úspešný riešiteľ okresného kola Biblickej olympiády z evanjelického a.v. náboženstva

    Srdečne blahoželáme žiakovi 4.A triedy Filipovi K. za úspešné riešenie okresného kola Biblickej olympiády z evanjelického a.v. náboženstva.

  • Úspešní žiaci v okresných kolách olympiád a súťaží

    Srdečne blahoželáme Simone T. z IX.B triedy, ktorá získala 1. miesto v recitačnej súťaži Hviezdoslavov Kubín v okresnom kole, Lucke K. z triedy IX.A, ktorá získala 1. miesto v dejepisnej olympiáde v okresnom kole a žiačkam Alexandre B. a Kristíne M. z triedy IX.A, ktoré boli úspešnými riešiteľkami okresného kola chemickej olympiády.

    Ďakujeme za skvelú reprezentáciu našej školy a držíme palce v krajských kolách.

  • Midi-volejbal dievčat

    Zápasy v Midi-volejbale odohrali naše dievčatá 23. februára a 15. marca 2024. Prvé zápasy, dve kolá,  proti ZŠ Prokofievovej sa odohrali naraz. Dievčatá ich s prehľadom obe vyhrali.

    Druhý termín, dňa 15.3.2024, dievčatá nastúpili proti náročnejším súperkám, z Gymnázia na Pankúchovej, kde po náročnom a peknom zápase prehrali.

    Všetky dievčatá hrali výborne a získali nové skúsenosti.

  • Chystáme sa na veľkonočný veľtrh

    Dnešný deň (15.3.) venovali žiaci spolu s triednymi učiteľmi príprave na Veľkonočný veľtrh. Tešíme sa na Vás v utorok 26.3.2024 od 14:30 hod. vo vestibule našej školy!

  • Poukázanie 2% z dane - ako na to v roku 2024?

    Vážení rodičia a priatelia školy,

     

    v prípade, že sa rozhodnete poukázať Vaše 2% zo zaplatenej dane nášmu Občianskemu združeniu, prečítajte si, prosím, nasledujúce informácie:

    Dôležité termíny:

    • do 31. marca 2024 - Podanie daňových priznaní zo strany daňovníkov (fyzické osoby), ktorí podávajú daňové priznanie + podanie daňových priznaní právnickými osobami - Vyhlásenie je už súčasťou daňového priznania
    • do 30. apríla 2024 - Zasielanie vyhlásení zo strany daňovníkov, za ktorých daňovú povinnosť vyrovná zamestnávateľ (zamestnanec okrem vyhlásenia zasiela aj Potvrdenie o zaplatení dane)

    Popis krokov pre venovanie 2% z dane

    Zamestnanci:

    1. Požiadajte svojho zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania preddavkov na daň z príjmov a o vystavenie potvrdenia o zaplatení dane.
    2. Vyplňte vyhlásenie o poukázaní 2 % dane. Uveďte vaše meno, rodné číslo, bydlisko a sumu zodpovedajúcu 2% zaplatenej dane.
    3. Najneskôr do 30. apríla 2024 pošlite/doručte formuláre daňovému úradu v mieste vášho bydliska.

    Tlačivá na stiahnutie - 

    Vyhlásenie o poukázaní  podielu zaplatenej dane z príjmov FO.pdf

    Potvrdenie 2023.pdf

     

  • Veľkonočný veľtrh

    Vážení rodičia a priatelia našej školy,

    srdečne Vás všetkých pozývame na predajný Veľkonočný veľtrh, ktorý sa uskutoční 26.3.2024 od 14:30 do 17:00 hod. vo vestibule našej ZŠ. Následne sa uskutočnia konzultačné triedne aktívy v jednotlivých triedach. 

  • 0ZNAM: T9 2024 bude 20. marca

    Žiaci 7. a 8. ročníka majú riaditeľské voľno.

    V stredu 20.3.2024 sa uskutoční  celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka základných škôl, 4. ročníka gymnázií a tanečných konzervatórií s osemročným vzdelávacím programom a 1. ročníka stredných škôl s päťročným vzdelávacím programom T9 2024.

    Žiaci 5. a 6. ročníka sa učia podľa svojho rozvrhu ( niektoré hodiny budú suplované), žiaci 7.-8. ročníka majú riaditeľské voľno ( nie online vyučovanie).

     

  • Publikácia Malý turistický sprievodca chránenými územiami ČR a SR

    Jedným z výsledných produktov našej dvojročnej mravenčej práce v rámci projektu Erazmus + bolo i vydanie publikácie o navštívených miestach a chránených krajinných oblastí a území v ČR a SR.

    V spolupráci s pani učiteľkami oboch škôl, ako i lektorky p. Lipovej, PhD., ktorá sprevádzala miestnymi aktivitami našich žiakov,  uzrela svetlo sveta publikácia s textami žiakov oboch škôl.

    Okrem textov nájdete v publikácii i fotografie robené z prevažnej väčšine žiakmi.

    V prípade záujmu o danú publikáciu nás kontaktujte. Príjemné čítanie!

  • Opäť úspešný výtvarný workshop Erazmus +

    V mesiaci február sa opäť pod vedením p. uč. Malíčkovej stretli šikovní žiaci na výtvarnom workshope, aby svojimi výtvarnými dielami zameranými na ochranu prírody dotvorili projektové informačné panely.

    Pracovali s veľkým nasadením a chuťou, čoho jasným dôkazom sú krásne maľby živej a neživej prírody.

    Ich výtvarné diela boli odprezentované i na záverečnej projektovej konferencii v polovici februára v DK Lúky a zároveň budú súčasťou stálej expozície  v našej škole.

  • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo II: a III. kategória

    Posledný februárový deň dostali priestor všetci recitátori 70. ročníka recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín.

    A hoci pre túto súťaž hľadáme talenty čoraz ťažšie, predsa len sa našli výnimoční účastníci.

    A kto nás bude reprezntovať v okresnom kole?

    V kategórii poézia si prvenstvá odnieli Hanka G. z 5.A triedy a Matúš F. z 8.B, v kategórii próza Hanka S. z 5.C triedy a Simona T. z triedy 9.B.

    Všetkým účastníkom ďakujeme za ľúbezný prednes a víťazom držíme palce v okresnom kole.

  • Lyžiarsky kurz na Vernári

    Posledný februárový týždeň strávilo 43 žiakov 7. ročníka v príjemnnom horskom prostredí vo Vernári na lyžiarskom kurze. I napriek pretrvávajúcemu teplému počasiu sa nám podarilo lyžovať. Okrem základov lyžovania žiaci spoznávali i okolie Vernára. Po športovom týždni šup- šup na jarné prázdniny!

strana: